TÜZELŐÁLLÁS

Elá­mult a világ, Babos Ti­miék álom­raj­tot vet­tek a vi­lág­baj­nok­sá­gon

A ma­gyar te­ni­szező könnyed győ­ze­lem­mel kez­dett Szin­ga­púr­ban Kris­tina Mla­de­no­vic ol­da­lán. A kö­vet­kező meccsen már a dön­tőbe jutás lesz a tét.
  • Szerző: HBK

Babos Tímea oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal könnyed győzelmet aratott a szingapúri tenisz WTA-világbajnokság párosversenyének negyeddöntőjében.

Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic könnyed győzelemmel nyitott a világbajnokságon
Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic könnyed győzelemmel nyitott a világbajnokságon
Fotó: Instagram

A második helyen kiemelt kettős - amelyben Babos címvédőként játszhat - a Gabriella Dabrowski, Hszü Ji-fan párossal találkozott a torna pénteki játéknapjának első összecsapásán, és mindössze 53 perc alatt diadalmaskodott. Az esélyesebb kettős egyszer veszítette el szervagémjét a találkozón, miközben hatszor tudta elvenni az ellenfél adogatójátékát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Babosék az elődöntőben majd az Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe ausztrál, amerikai, valamint az Elise Mertens, Demi Schuurs belga, holland kettős összecsapásának győztesével játszhatnak, írja az MTI.

A magyar és a francia teniszező ebben az évben megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, míg a US Openen finalista volt. Babos 12 hétig vezette a páros világranglistát, melynek első helyéről most hétfőn taszította le a vb-n első kiemelt cseh Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova, akik csütörtöki győzelmükkel már bejutottak a legjobb négy közé.