OLDALVONAL

Tö­ké­le­tes páros, Babos Timi a part­ne­ré­ről val­lott

A ta­va­lyi évhez ha­son­lóan idén is meg­nyerte a WTA-vi­lág­baj­nok­sá­got pá­ros­ban Babos Tímea. Ez­út­tal azon­ban a fran­cia Kris­tina Mla­de­no­vic ol­da­lán, aki­vel ki­vá­lóan si­ke­rült a 2018-as évük.
  • Szerző: ST

A tavalyi év végén jött a bejelentés, hogy Babos Tímea korábbi páros társával, Kristina Mladenoviccsal versenyez majd 2018-ban, a cseh Andrea Hlavácková helyett, akivel nem volt a legjobb a magyar játékos viszonya.

Babos (balra) és Mladenovic megnyerték a WTA-világbajnokság női párosversenyét
Babos (balra) és Mladenovic megnyerték a WTA-világbajnokság női párosversenyét
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Babos rengeteg időt tölt együtt Mladenoviccsal

Babos és a nála mindössze 4 nappal fiatalabb francia teniszező a legjobb barátnők a pályán kívül is.

Kínában volt egy nap, amikor mindketten kikaptunk egyesben, másnap lementünk reggelizni és ott maradtunk az asztalnál este hatig.

Ezután elmentünk a mosdóba, és jött a vacsora, tizenhárom órát ültünk egy helyben. Most először érzem úgy az aktuális páros társammal, hogy teljesen egy húron pendülünk

– mondta el Babos a MOL Csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nagy az összhang a pályán
Nagy az összhang a pályán
Fotó: MTI

Fantasztikus évet zártak párosban

Babos és Mladenovic Australian Open-győzelemmel kezdték az évet, szeptemberben döntőbe jutottak a US Openen, amelyet három meccslabdáról buktak el. Szingapúrban pedig megkoronázták ezt a kiváló évet a világbajnoki címmel.

Minden nap beszéltünk Kikivel (Kristina Mladenovic), min kellene javítanunk, hogy jó eredményt érjünk el. Csodálatos, hogy edző nélkül nyertük meg a vb-t, abszolút a mi érdemünk volt

- folytatta Babos.

Eközben a címlapon

Babos szeptemberen váltott edzőt, azóta Nikola Horvat irányítja a munkáját, de Szingapúrban nem volt ott a szakember. A 25 éves soproni sportoló szerint annak is köszönhető a siker, hogy a szingapúri viadal előtt volt öt teljes napjuk gyakorolni, mivel egyébként gyakorlatilag semmit nem tudnak együtt készülni a páros versenyekre.

A legjobb barátnők a pályán kívül is
A legjobb barátnők a pályán kívül is
Fotó: MTI

A barátság tehát a pályán nagyon kamatozó, a 2019-es évben szintén együtt próbálnak majd minél több trófeát begyűjteni, amivel tovább öregbítik a magyar tenisz hírnevét is.