TÜZELŐÁLLÁS

Nem a pénz a gond, Babos és Fu­cso­vics köz­le­ményt adott ki

Babos Tímea és Fu­cso­vics Már­ton közös köz­le­ményt írt a Fa­ce­boo­kon.
  • Szerző: mv

A két legmagasabban jegyzett magyar teniszező, a hétfői, Australian Openre készülő Babos Tímea és Fucsovics Márton közös közleményben jelentette be a Facebookon, hogy nem lép pályára a magyar Fed-, illetve Davis-kupa-csapatban.

„Tekintettel arra, hogy a szeptemberi közleményünk kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontunk továbbra is érvényben van. Tény, hogy az elmúlt hetekben Juhász Gábor sportigazgató úr mindkettőnknek jelentős összegű ajánlatot tett a Magyar Teniszszövetség nevében a februári Fed-, illetve Davis-kupa-találkozókon való szereplésért. Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Teniszszövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, soha nem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában."

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzátették, a címeres meznek, a válogatottnak mindig prioritása volt a pályafutásukban. Továbbra is büszkén képviselik Magyarországot minden héten a sportvilág legnagyobb színpadain. Az olimpiára is gondolva együtt indulnak vegyes párosban az Australian Openen.