TÜZELŐÁLLÁS

Drá­mai mér­kő­zé­sen kap­tak ki Babos Ti­miék a US Open dön­tő­jé­ben

A ma­gyar te­ni­szező így is tör­té­nel­met írt New York­ban Kris­tina Mla­de­no­vic ol­da­lán.
  • Szerző: HBK

Óriási esélyt szalasztott el Babos Tímea és Kristina Mladenovic: a magyar-francia kettősnek három meccslabdája is volt az Ashleigh Barty-Coco Vandeweghe duó ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) női párosversenyének fináléjában, mégis kikaptak.

Babos Timi (jobbra) sporttörténelmet írt a US Openen
Babos Timi (jobbra) sporttörténelmet írt a US Openen
Fotó: MTI

Babosék remekül kezdték az első szettet, amit viszonylag simán be is húztak 6:3-ra. A második játszmában 5:4-es állásnál le is zárhatták volna a meccset, de nem tudták kihasználni a meccslabdáikat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A döntő szettben pillanatok alatt elhúztak 3:0-ra Bartyék, de nem tudták sokáig megtartani az előnyüket. Nem sokkal később Baboséknak is meccslabdákat kellett hárítaniuk, de megoldották a feladatot, egyre inkább fokozódott a dráma a pályán.

A hihetetlen izgalmakat csak tetézte, hogy a döntő játszma rövidítésbe torkollott: Timiéknek megvolt a harmadik meccslabdájuk is, de azzal sem tudtak élni. Sajnos 7:6 után Mladenovic ütött egy kettős hibát, így Bartyék nyerték a döntőt.

Timi azonban így is sporttörténelmet írt, ő lett az első magyar teniszező, aki a US Open valamelyik felnőtt versenyében döntőt játszhatott.