KIAJOBB

Hi­he­tet­len bra­vúr, vi­lág­baj­nok tár­sát is le­győzte Babos Tímea

Na­gyon úgy néz ki, hogy a ma­gyar te­ni­sze­zőnő a siker titka. Érik az első Grand Slam-bra­vúr?
  • Szerző: vav

Egyesben a nyitókörbeli szenzáció (győzelem a világranglistán 10. CoCo Vandeweghe ellen) után kiesett, párosban és vegyes párosban azonban továbbra is menetel Babos Tímea az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A WTA rangsorában egyesben 51., párosban 7. a magyar sztár, aki első Grand Slam-győzelméért küzd Melbourne-ben.

Hlavácková é s a vb-cím után Mladenovic oldalán is nagyot alkothat Babos Tímea
Hlavácková é s a vb-cím után Mladenovic oldalán is nagyot alkothat Babos Tímea
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mi sem bizonyítja, hogy legjobb teniszezőnőnk bírja a sorozatterhelést: előbb a francia Kristina Mladenovic oldalán bravúrral bejutott az Australian Open elődöntőjébe, majd két órával később, immár az indiai Rohan Bopannával a vegyes párosok negyeddöntőjébe is.

Két órával a páros bravúr után Bopannával vegyesben is továbbjutott
Két órával a páros bravúr után Bopannával vegyesben is továbbjutott

Az előbbi meccs különlegességét Timi számára az adta, hogy a 6:4, 0:6, 7:6-ra legyőzött, első kiemelt ellenfél egyik tagja tavaly még vele nyerte meg a szingapúri páros-világbajnokságot. Babos a megnyert WTA-döntő után mégis visszatért korábbi partnere, Mladenovic mellé – akivel most 2 óra 22 perces, óriási csatában legyőzték Andrea Hlaváckovát és a cseh játékos új párját, a tajvani Csan Latishát.

Mladenoviccsal (balra) 11 éves koruk óta jól ismerik egymást
Mladenoviccsal (balra) 11 éves koruk óta jól ismerik egymást
Fotó: MTI
Nagyon kemény meccs volt, rengeteg fordulat és változatosság jellemezte végig.

Voltak pillanatok, amikor a teniszről, volt, amikor a mentális dolgokról szólt a mérkőzés. Boldog vagyok, hogy sikerült összeszednem magam, összeszednünk magunkat a rövidítésre, és azt sikerült megnyernünk"

– értékelt a honlapján Babos Tímea.

A 2014-ben wimbledoni döntős magyar-francia kettős ellenfele az elődöntőben a 8. kiemelt Hszie Szu-vej, Peng Suaj tajvani, kínai páros lesz.

Eközben a címlapon