RIPOSTER

Azt sut­tog­ják: Ők gya­láz­hat­ták meg Erőss Zsolt em­lék­táb­lá­ját

Kit za­vart annyira Erőss Zsolt em­lék­táb­lája, hogy flex­szel in­dult az Oltár-kőre? Most ki­de­rül!
  • Szerző: RIPOST

Eltűnt az Erőss Zsolt emlékére állított gránittábla az Oltár-kőről – hívta fel a figyelmet Fekete Örs, a Hargita megyei hegyimentő szolgálat vezetője, erről a is beszámolt. A táblát 2013 nyarán állították fel, miután május óta semmi hír nem érkezett a Kancsendzöngán, leereszkedés közben eltűnt hegymászóról.

Öt évig háborítatlanul a helyén maradhatott az engedéllyel felszerelt plakett, pár nappal ezelőtt már csak a hűlt helyét és a felszereléskor használt csavarokat találták az arra mászó alpinisták.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Fekete Örs a Neamt megyei hegyi csendőrökre gyanakszik, mivel szeptember 26-án ők állítottak zászlót az Oltár-kő tetején. Az alpinistákra nem jellemző ilyesmi, ráadásul a hegymászók nem hordoznak magukkal sarokcsiszolót (flexet) vagy áramgenerátor"

– jegyezte meg Fekete, aki panaszt fog tenni az ügyben.

Fotó: Facebook

Az Oltár-kő egyike volt az első csúcsnak, amit Erőss Zsolt meghódított, mindössze 13 évesen. Megmászása csak megfelelő felszereléssel, tapasztalt alpinisták számára lehetséges, ezért is érthetetlen, kit zavart annyira a tábla, hogy szerszámokat vigyen magával a mászáskor, írta a Főtér portál.