OLDALVONAL

Bot­rányba ful­ladt a fo­ci­meccs, el­bo­rult a szur­ko­lók agya

Az Ázsia Kupa elő­dön­tő­jé­ben szan­dá­lok­kal és vizes pa­lac­kok­kal do­bál­ták meg a ka­tari já­té­ko­so­kat.
  • Szerző: HBK

Japán után Katar válogatottja jutott be a döntőbe a labdarúgó Ázsia Kupán, mivel kedden, a második elődöntőben 4-0-ra legyőzte a házigazda Egyesült Arab Emírségek csapatát.

Nem kímélték a katari futballistákat
Nem kímélték a katari futballistákat

A katariak végig ellenséges hangulatban voltak kénytelenek futballozni, a himnuszukat kifütyülte a több mint 38 ezer hazai szurkoló, majd az első félidő közepén, az első góljuk után szandálokkal és vizes palackokkal dobálták meg őket, emiatt percekig állt a játék.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A két ország között feszült a politikai viszony, az Egyesült Arab Emírségek 2017-ben – Szaúd-Arábiához, Bahreinhez és Egyiptomhoz hasonlóan – diplomáciai és kereskedelmi bojkottot vezetett be Katarral szemben.

Félix Sánchez, a katariak spanyol szövetségi kapitánya a lefújás után elmondta, játékosai tisztában voltak vele, mire számíthatnak a lelátóról, de nagyon jól kezelték a helyzetet.

Alberto Zaccheroni, a hazaiak olasz edzője azonnal bocsánatot kért a szurkolók viselkedéséért, és elismerte, hogy ezúttal jobb volt az ellenfél.

Japán ötödször játszhat döntőt, az előző négy alkalommal győzött, s így rekorder a kontinensviadal történetében, legutóbb 2011-ben diadalmaskodott. Katarnak, amely a következő világbajnokság házigazdája lesz, eddig az ötödik helyezés volt a legjobb eredménye, írja az MTI.

Eközben a címlapon

A finálét pénteken közép-európai idő szerint 15 órától rendezik Abu-Dzabiban.