INSIDER

Nem mon­dott le man­dá­tu­má­ról a zsi­dó­ve­rés­sel di­csekvő job­bi­kos Szá­vay

Azon­nali ha­tállyal le­mond a Ma­gyar Or­szág­gyű­lés jegy­zői, il­letve a Job­bik frak­ció­ve­zető-he­lyet­tesi tiszt­sé­gé­ről Szá­vay Ist­ván, de a man­dá­tu­mát meg­tartja an­ti­sze­mita bot­rá­nya el­le­nére - a po­li­ti­kus Fa­ce­boo­kon kö­zölte a dön­té­sét.
  • Szerző: Ripost

Szávay István, döntését csütörtökön jelentette be Facebook-oldalán.

Fotó: MTI
EZT OLVASTAD MÁR?

Szávay István azzal dicsekedett párttársainak a májusi tisztújító kongresszuson, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az beszólt neki.

A jobbikos képviselő a Facebookon reagált a történtekre, azt írja: meggondolatlan és otromba szavaiért vállalja a következményeket. „Ezért úgy határoztam, hogy azonnali hatállyal lemondok a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Minderről tájékoztattam Gyöngyösi Mártont, képviselőcsoportunk vezetőjét, aki döntésemet elfogadta.”

Heller Ágnes most is védi a Jobbikot

Szávay antiszemita kijelentése ellenére Heller Ágnes továbbra is védi a Jobbikot. A filozófus a Hír TV-nek azt mondta: abból, hogy a párt egyik képviselője zsidózott, még nem kell általános következtetést levonni. Szerinte a baloldalnak továbbra is együtt kell működnie a Jobbikkal.