INSIDER

Az OTP ne­vé­ben tá­mad­nak a csa­lók

Szu­per­te­le­font ígér­get­nek, na­gyon magas lesz a számla, ha be­dőlsz nekik...
címkék:
  • Szerző: Ripost

A csalók mindig új és új módszerekkel kísérleteznek, legújabban az OTP Bank nevében állítják, hogy az ügyfelek iPhone 7-est kapnak, ha velük játszanak.

EZT OLVASTAD MÁR?

Az átverős oldalak lebuktatására szakosodott atveros-oldalak.com vette észre, hogy egy honlapon játékot hirdettek a bank nevében.

Mindössze négy nagyon egyszerű kérdésre kell válaszolni, s máris játékban van az ember. A kamu hozzászólóknál még arra sem figyeltek, hogy egy nő arcképe mellé írták, hogy meglepte a kis feleségét az itteni nyereménnyel...

Ígérnek telefont, vásárlási utalványt, játékboxot, de mindehhez előbb el kell küldeni a telefonszámunkat. Ezután kapunk egy SMS-t, hogy az IGEN szót várják a 0614554695-ös telefonszámra.

Nos, aki idáig eljutott, jobb, ha megáll!

Ezzel a telefonszámmal ugyanis tele van az internet, a hozzászólók szerint emelt díjas sms-ekkel dolgoznak a csalók és egy pillanat alatt lefosztják a felhasználó számláját.

A banknál már észlelték a dolgot:

Eközben a címlapon

„Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten. Az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek. Egyszerű kérdésekre kell választ adniuk a hiszékeny internetezőknek. A csalók célja a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat. A gyanútlan internetező olyan „szolgáltatásra” is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms díját havonta fizeti majd meg.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot, nem sorsol ki telefont, játékkonzolt, vagy vásárlási utalványt. A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket” – írták az otp.hu oldalon.

címkék: