FAZÉK

Az ola­szok már megint na­gyot al­kot­tak, ez lett a nyár nagy ked­vence

Az olasz vi­déki konyha nem a vé­let­len­nek kö­szön­heti a hír­ne­vét. És per­sze nem­csak a pizza és a tész­ta­fé­lék re­cept­jeit ér­de­mes át­emelni a saját kony­hánkba, hanem az olyan fi­nom­sá­go­két is, mint ez a táp­láló nyári leves.

Az olasz leves ízét a kolbász és a zöldfűszerek teszik egyedülállóvá. Ez a nyári leves egy meleg napon akár komplett ebédként is megállja a helyét, ráadásul nem kell vele túl sokat pepecselned a konyhában.

Toszkán kolbászos csirkeleves

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 20 dkg csirkemell vagy felsőcomb
  • 20 dkg kolbász
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 10 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, spenót, zöldborsó, fejtett bab, stb.)
  • 2 burgonya kockákra vágva
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5l csirke-alaplé
  • kevés olívaolaj
  • Zöldfűszerek: bazsalikom, oregano, rozmaring, petrezselyem, kakukkfű vagy ezek keveréke
  • Só, bors, ízlés szerint

Így készítsd el:

Fotó: 123RF

1. A hagymát dinszteld meg az olívaolajon, majd dobd rá a felkockázott bacont és a kolbászt, végül a csirkemellet és a burgonyát. A csirkét fehéredésig, a burgonyát üvegessé válásig pirítsd.

2. Öntsd fel az alaplével, ízesítsd sóval borssal és zöldfűszerekkel. Add hozzá a zöldségeket, és főzd addig, amíg megpuhulnak (ha spenótot használsz, azt csak az utolsó pár percben add a leveshez).

3. A tejfölt keverd ki pár kanál főzőlével, majd keverd bele az egészet a levesbe, de ezután már ne főzd tovább, csak forrald össze kicsit.

Eközben a címlapon