ÚTISÚGÓ

Az idei nyár slá­ge­rei: a rozé és a nagy­fröccs a víz­par­ton

A nyári idő­szak­ban leg­szí­ve­seb­ben rosét iszunk egy han­gu­la­tos te­ra­szon - de­rült ki egy nyári bor­fo­gyasz­tási szo­ká­so­kat vizs­gáló on­line ku­ta­tá­sá­ból.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Több mint kétezer forintot is rászánunk egy üveg borra

A felmérésben részt vevők majdnem fele a nagy melegben legszívesebben rosét fogyaszt, egyharmaduk vöröset, és csak minden ötödik ember választja a fehérbort. Ilyenkor inkább édes vagy félszáraz ízt választunk, és egy-egy beszélgetés során átlagosan 3-4 dl bort fogyasztunk.

A többség a fröccs mellett teszi le a voksát: a legnépszerűbb a nagyfröccs és a hosszúlépés. Az is kiderült, hogy a válaszadók több mint kétharmada 1000 és 2500 forint között költ átlagosan egy üveg borra.

Legszívesebben egy hangulatos teraszon borozunk

A legkedveltebb a nagyfröccs, de a válaszadók szinte ugyanilyen arányban fogyasztanak hosszúlépést is, ezt rögtön a kisfröccs követi. Legkevésbé a házmester ismert, a kutatásban résztvevők egyharmada pedig egyáltalán nem is szereti a fröccsöt.

Nyáron leginkább egy hangulatos teraszon borozunk, míg minden ötödik ember a vízpartot választja erre a célra, de a válaszadók egynegyede otthon is szívesen megiszik egy-egy pohár port.

Eközben a címlapon

A legjobb nyári borfesztiválok rozé- és fröccskóstolásra:

Villányi RozéMaraton   

Ez az ország „legrózsaszínűbb” fesztiválja, amely a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a két napos ingyenes fesztiválra érkezőket.

Rosé Fesztivál Zamárdiban    

A Villánnyal közös gasztronómiai és szórakoztató rendezvény, a Rosé Fesztivál Zamárdiban 4 napon át tart július 18. és július 21. között a balatoni városban. 

Badacsonyi Bor7 

Az ország egyik legrégebbi és legnagyobbfehérbor-termelő vidéke, a balatoni borok fellegvára, Badacsony. A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van.

Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. A környék leghíresebb borászatai július utolsó két hetében összegyűlnek.

Borpart és Fröccs Feszt  - Siófok

Balatoni borok legjavát felsorakoztató fesztivál, helyi és környékbeli borászatokkal, különleges ételekkel a siófoki Hajóállomáson július végén. 

Borvacsorák koncerttel a Pálffy Pincénél - Köveskál

Koncert és Borvacsora több alkalommal is ezen a nyáron, egy gyönyörű helyen, a Káli-medencében. A koncertekre a belépés INGYENES.

Sound & Silence Csobánc - Gyulakeszi

Bor, mámor, Csobánc... Valamint élő zene és pompás ételek a hegyen. Sound & Silence rendezvény a Villa Tolnay nyugalmas oázisában finom borokkal, jazzy és rocky stílusú zenékkel. 

címkék: