HARCÉL

Gu­lyás Ger­gely: Ijesztő, hogy az el­len­zék a be­ván­dor­lás­párti Eu­rópa mögé áll

A ma­gya­rok Brüsszel­ben eddig is csak a kor­mány­pár­tokra szá­mít­hat­tak, ami­kor a be­ván­dor­lás­sal szembe kel­lett szállni. Ezért is fé­lel­me­tes, hogy az el­len­zéki pár­tok egy­ér­tel­művé te­szik: ők a be­ván­dor­lás­párti Eu­rópa mö­gött áll­nak - mondta Gu­lyás Ger­gely a Kos­suth rá­di­ó­ban.
  • Szerző: RIPOST

Az európai parlamenti választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje - utalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a jövő vasárnapi voksolásra.

Elmondta, Európa semmit nem tudott profitálni a bevándorlásból, viszont olyan párhuzamos társadalmak, valamint feszültségek keletkeztek, amelyeket jobb elkerülni.

Frans Timmermanst több mint 20 évnyi barátság köti össze a bevándorláspárti Soros Györggyel
Frans Timmermanst több mint 20 évnyi barátság köti össze a bevándorláspárti Soros Györggyel

Gulyás Gergely úgy fogalmazott,a bevándorlás kérdésében csak egyszer lehet hibázni, szerinte ezért is nagyon félelmetes és ijesztő, hogy az ellenzéki pártok - beleértve az összes baloldali pártot - Timmermans látogatásával kapcsolatban egyértelművé teszik: ők a bevándorláspárti Európa mögött állnak.

Elmondta, vannak országok Nyugat-Európában, amelyek odáig jutottak, hogy a migrációs háttérrel rendelkező polgárok aránya meghaladja a 20 százalékot. Gulyás Gergely Németországot is ide sorolta és aláhúzta, ezek az országok kénytelenek valamilyen ideológiát gyártani a jelenlegi helyzetükhöz, noha biztosan látható, hogy a bevándorlás biztonsági kockázatot jelent Európának. Példaként említette azokat a terrorcselekményeket, amelyeket bevándorló háttérrel rendelkező személyek követtek el a kontinensen.

A Fidesz alelnöke kiemelte, ha a kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók a szívükre teszik a kezüket, akkor egyértelműen el kell ismerjék: csakis a jobbközép polgári kormánynak köszönhető, hogy Magyarország az első pillanattól szembeszállt a bevándorlással.

Az európai politikában senki nem képviseli hitelesebben, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mint a magyar kormány és miniszterelnök

- jelentette ki.

Eközben a címlapon

Gulyás Gergely ismét nyomatékosította, az európai parlamenti (EP-) választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje. Kiemelte, Európának a migráció ügyében kell véleményt mondania, amire 2015, a migrációs válság kezdete óta nem volt lehetőségük.

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, a magyarok az EP-ben csak a kormánypártokra számíthattak, amikor a bevándorlással szembe kellett szállni.

"Minden olyan esetben, amikor Brüsszel támadott minket, csakis kizárólag a kormánypárti képviselőkre számíthattunk, a többi, a balliberális képviselők, és Morvai Krisztina kivételével a jobbikos képviselők is Brüsszelt képviselték"

- fogalmazott.

Gulyás Gergely azt tanácsolta a választóknak, olyan képviselőket tüntessenek ki bizalmukkal a május 26-i voksoláson, akik a magyar érdekeket fogják képviselni.

A tárcavezető beszélt arról is, bíznak benne, hogy a babaváró támogatás brüsszeli megítélésével kapcsolatban az Európai Bizottság politikai szinten megnyilatkozó szóvivőjének van igaza. Kifejtette, a kormány bejelentése utáni brüsszeli adminisztratív vizsgálatból nyilvánosságra került okiratok egyértelműen alátámasztják: a bizottság az aggályait hangoztatta. A kérdés politikai szintre kerülése után azonban a kormány arra kapott szóbeli garanciát, hogy a bizottságnak semmilyen kifogása nincs a babaváró támogatással szemben - tette hozzá Gulyás Gergely. Megjegyezte továbbá, ha a bizottságnak a migránskártyákkal és a migránsvízummal kapcsolatban nem volt problémája, akkor jó lenne, ha a tagállamok családtámogatásaival sem lenne.