ÉLETMÓDI

Az edzés 3 alap­sza­bá­lya: ha eze­ket be­tar­tod, gyor­sab­ban fogysz

Rend­sze­re­sen edzel, még­sem vagy elé­ge­dett a fo­gyá­sod tem­pó­já­val? Csak né­hány do­logra kell job­ban oda­fi­gyel­ned...
  • Szerző: FÁB

Ha az erőnlét és az izmok fejlesztése mellett az is fontos szempont számodra, hogy karcsúsodj, akkor bizony bosszantó, ha nem fogysz a várt ütemben. Számos okos tanács segít célod elérésében, ha viszont betartod a három alapszabályt, akkor nem lesz okod elkeseredésre, mert gyorsabban érhetsz el látványos eredményt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Gondold újra az edzésedet

A kellemes testmozgás a közérzetnek és az egészségnek nagyon jót tesz. Ha viszont igazi eredményeket szeretnél, akkor azt kell tapasztalnod, hogy szaporábban veszed a levegőt, vagy hogy másnap izomlázad van. Nem kell feltétlenül mindegyiket tapasztalnod, de ha ezek közül egyiket sem érzed, akkor újra kell gondolnod az edzésed, mert nem eléggé hatékony ahhoz, hogy valódi változást hozzon.

2. Legyél következetes

Határozd el magad, és tartsd is az elhatározásod. Tűzz ki elérhető célokat, kalkuláld bele a hetedbe, hogy mikor milyen mozgást fogsz végezni, és ezt tedd is meg. 1 órányi edzés mindössze alig több, mint a napod 4%-a. Hetente két, esetleg három alkalommal biztos, hogy rá tudod szánni napod 4%-át a céljaid elérésére.

Fotók: pinterest
Fotók: pinterest

3. Használj súlyokat

A leghatékonyabb és leginkább látványos eredményeket súlyokkal tudod elérni. Szakértők szerint a megfelelő nehézségű súlyoktól 10 ismétlés után elfáradsz. Ha tehát könnyedén tudod a gyakorlatokat 20, 30 vagy 40 ismétléssel végrehajtani, akkor válassz nehezebb súlyokat a hatékonyabb alakformáláshoz.