KÜLFÖLD

Autós ámok­futó! Leg­alább 10 své­det akart meg­ölni, hogy már­tír le­gyen

Egy tanú sze­rint fi­a­ta­lok egy cso­port­ját is meg­cé­lozta, akik 30-40-en le­het­tek, de a járda széle túl magas volt, így a ko­csi­já­val nem tu­dott fel­haj­tani rá.
  • Szerző: SZM

Teherutós mészárlást tervezett egy "igazhitű" Washington mellett! – írtuk meg alig egy héttel ezelőtt. Azt a férfit, aki a halálra is készen állt a nizzai tömeggyilkosság ihlette meg és éppen megfelelő tömeget keresett az akció végrehajtásához amikor letartóztatták.

Hihetetlen, de éppen egy ilyen eset játszódott le a dél-svédországi Lund városában is.

Ezúttal egy afgán migráns döntött úgy, hogy legalább 10 svédet elgázol és azt sem bánta volna, ha közben ő maga is meghal, mert akkor “legalább mártír lett volna belőle.”

A sors fura fintora, hogy egy idősebb afgán férfi autóját rabolta el a szomszédos Malmöben, amikor az a benzinkúthoz igyekezett. Az autó elé ugrott és üvöltözni kezdett vele: “meg foglak verni, meg foglak ölni!” – kiabálta. Majd amikor az idős ember megijedt és elfutott, beszállt a kocsijába és Lund fele hajtott. Ott pedig elkezdett áldozatokat keresni.

Egy tanú szerint egy adott pillanatban fiatalok egy csoportját célozta meg, akik 30–40-en is lehettek, de a járda széle túl magas volt, így az autóval nem tudott felhajtani rá.

Sokak életét egy közelben lévő taxis mentette meg, aki felfigyelt a furcsán közlekedő kocsira, Érzékelte, hogy mi a célja, lassan utána hajtott, miközben riadóztatta a rendőrséget.

Az afgán bevándorlót elkapták, de az ügye még nem került bírósági szakaszba.

Eközben a címlapon

Forrás: Jihadwatch