UTCAFRONT

Ezt a po­fát­lan­sá­got: Lu­xus­au­tók pöffesz­ked­nek in­gyen a köz­te­rü­le­ten

El­sza­ba­dult a pokol a fő­vá­ros leg­szebb su­gár­út­ján, az And­rássy úton. Egész pon­to­san a Rózsa utcai ke­resz­te­ző­dés­ben, ahol évek óta teszi le­he­tet­lenné az ott élők min­den­nap­jait né­hány el­ké­pesz­tően drága lu­xus­autó.

Az Andrássy út és a Rózsa utca kereszteződésében, illetve ezen terület közvetlen közelében  gyakorlatilag lehetetlen parkolni, sőt, lassan gyalogosan közlekedni is komoly kihívás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A parkolóhelyeket és a járdát böhöm nagy luxusautók foglalják el a nap jelentős részében. Ezek az büdös drága gépkocsik feltűnő módon a sarki pizzériához próbálnak minél közelebb leállni.

Azon felül, hogy több tízmilliós értékű járművekről van szó, közös még bennük az is, hogy rendszám táblájuk jellemzően nem magyar, hanem külföldi - a sofőrök azért mindig magyarul beszélnek. Ja igen: és nagyon szerencsések, mert sosem kapnak büntetést, de kerékbilincset sem! Pedig igencsak közel esik ide a bilincseket osztogató Terézvárosi Parkolási Rendszer irodája - pont ebben az utcában, néhány házzal arrébb.

Leleményesek, mint Odüsszeusz!

Ha pedig elfogynak a legális parkolóhelyek, illetve az illegálisan birtokba vehető járdaszakaszok, a luxusautók tulajdonosai gyakran az átellenben lévő Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona előtt parkolnak - ez a hely egyébként a mentők számára fenntartott terület. Minden más autót az alábbi fotón is jól látható várakozni tilos táblára hivatkozva azonnal el is küld innen a portaszolgálat.

Felmerül a kérdés: HOGY IS VAN EZ?

Eközben a címlapon