KÜLFÖLD

Auszt­ria már nem biz­ton­sá­gos or­szág, ne gyer­tek ide! - mondta egy mu­zul­mán

Élő vi­de­ó­ban akadt ki egy Bécs­ben élő ma­rok­kói mu­zul­mán az oszt­rá­kok és az oszt­rák kor­mány ellen. Né­hány nap alatt már 37 ezren lát­ták a 20 per­ces, arab nyelvű ki­fa­ka­dá­sát.
  • Szerző: SZM

Éppen egy hithű muzulmán bizonyította be az elmúlt napokban, hogy Ausztria jó úton jár. A marokkói születésű, de Bécsben élő Abderrahmen Laarouchi a Facebookra feltöltött videójában hosszasan és dühösen ostorozza az osztrákokat.

„Ausztria már nem biztonságos ország!” – fakadt ki.

„A rasszisták benzinpalackokkal bombázzák a mecseteinket és az egész kormány is rasszistákból áll. Ezek a politikusok már megmérgezték a légkört.”

„Testvéreim, legyetek óvatosak. Egy testvérem azt mesélte nekem, hogy egy járókelő pisztolyt vett elő és két nővérre lőtt azért, mert ők hidzsábot viseltek” – hergelte a muzulmán nézőit, akik között futótűzként terjedt a videója. Néhány nap alatt már 37 ezren látták, az osztrák belügyminisztérium pedig megerősítette a Krone.at-nak, hogy nincs tudomása ilyen esetről.

Kép: Facebook

A siasat.com szerint Laarouchit félreinformálták. Bécsben ugyanis valóban forgattak filmet hidzsábot viselő nőkről, ám abban semmiféle fegyver nem szerepelt.A „shooting” /"lövés"/ szót a filmesek egy jelenet felvételére használják…

„Ne gyertek Ausztriába testvéreim, ez nem az a hely, ahol nyugodtan eltölthetitek a szabadságotokat” – mondta a videóban a dühös muszlim.

Eközben a címlapon

Meg kell állítani ezt a radikális iszlamistát – kommentálta a videót Amer Albayati bevándorlási szakértő. Az osztrák kormány, nagyon bölcsen, nem foglalkozik az üggyel, hiszen ha valaki hitelesen távol tarthatja Ausztriától az "igazhitűeket", akkor ez az ember az.