SZTÁRDZSÚSZ

Punk­had­mű­ve­let: Ment­sük meg Ló­pici Gás­párt!

A győri Au­rora együt­tes össze­fo­gást in­dí­tott a be­te­ges­kedő és mél­tat­lan kö­rül­mé­nyek közt élő Szil­ágyi Ist­ván meg­se­gí­té­sére.

A színész a punkzenekar több klipjében is szerepelt. Most egy különleges pólót terveztek, amit ötezer forintért árulnak. Az együttes az ebből befolyt összeget a művésznek ajánlja fel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mint ahogyan azt bizonyára megtudtátok, jó barátunk, több videoklipünk főszereplője, a színművész-legenda Szilágyi István egészségügyi állapotából kifolyólag nehéz helyzetbe került – írta közleményben a zenekar. – Nemcsak nekünk, de az egész nemzetnek szerzett felejthetetlen, boldog pillanatokat, így kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk neki és ebben számítunk a ti közreműködésetekre is. Mi nem lájkvadászatra használjuk ezt a posztot, valódi csapatmunkával szeretnénk anyagi segítséget nyújtani.”

Mint a megírta: pokoli körülmények közt él a sokak által Lópici Gáspárként ismert művész. Miután trombózisa miatt kitették a Győri Nemzeti Színházból, csak a nyugdíjára számíthat, ami nevetségesen kevés. Tavaly olyannyira nem volt pénze, hogy tüdőgyulladást kapott a fűtetlen lakásban.

„Nagyon meghatott a megkeresésük, jólesik, hogy nem felejtenek el egy ilyen idős színészt, pedig csak néhány alkalommal dolgoztunk együtt – mondta a -nak Szilágyi István.