RIPOSTER

Átverések ellen dolgozik a fogyasztóvédelem

Ahogy eddig, úgy 2019-ben is a családok biztonsága és a tisztességes vállalkozások védelme a fogyasztóvédelem feladata. A hagyományos és internetes kereskedelem ellenőrzése is azt a célt szolgálja, hogy a vásárlókat ne lehessen átverni vagy egészségre ártalmas készítményekkel veszélyeztetni.
  • Szerző: itgy

Az elmúlt esztendő is bővelkedett veszélyes, forgalomból kivont élelmiszerekben, miközben az internetes kereskedelemből nem hiányzott a csalások sokasága. Ilyen esetekről a %% is sokszor tudósított.

Kara Ákos az Informatikai és Technológiai minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára éppen ezért arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy

2019-ben is az elektronikus kereskedelem áll az ellenőrzések középpontjában.

Már több mint 1700 webáruház működését, gyakorlatát vizsgálták meg, ennek köszönhetően

a jogsértések aránya negyedére csökkent.


Az államtitkár jelezte, hogy az internetes kereskedelem mellett a hagyományos kereskedelem ellenőrzése is a fő feladatok között szerepel, 2018-ban 5800 üzletet ellenőriztek. Kara Ákos kijelentette, hogy a hatóság a jövőben is szigorúan fellép a gyakran megtévesztésre épülő, leginkább a kiszolgáltatott idős embereket tudatosan megkárosító értékesítési gyakorlattal szemben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?