FAZÉK

Egészen bizarr szilvás gombócot készített a bevállalós magyar háziasszony

Első ránézésre semmi különleges nem látszódik a gombócokon, ám amikor felvágod, elakad a szavad. Az biztos, hogy ilyennel még nem volt dolgod! Annyit azért elárulunk, hogy ezt is meg lehet enni, sőt, ezzel az új módszerrel talán még finomabb!

A klasszikus magyar finomság átváltozása hihetetlen eredményhez vezetett. Fogta magát egy magyar háziasszony és kipróbálta, milyen a régi jó szilvás gombóc lila krumpliból.

Ennek a színes burgonyafajtának ugyanolyan íze van, mint a hagyományos fehér krumplinak, csak a benne lévő színezék miatt sokkal egészségesebb. A lila színt adó antociánok lassítják a szervezetben zajló oxidációs folyamatokat, így az öregedést is. A végeredmény pedig varázslatos: mostantól nemcsak a fahéjtól illatos szilva lila színű, hanem a gombóc tésztája is!

Ráadásul mindenki meglepődött, amikor felvágta a gombócot, ugyanis kívülről a prézli mindent eltakart.

Hatalmas sikert aratott  háziasszony a családja körében ezzel az újításával.

Forrás:  Valéria Ódor (Facebook, Vali konyhája és kertje)