FAZÉK

Egé­szen bi­zarr szil­vás gom­bó­cot ké­szí­tett a be­vál­la­lós ma­gyar há­zi­asszony

Első rá­né­zésre semmi kü­lön­le­ges nem lát­szó­dik a gom­bó­co­kon, ám ami­kor fel­vá­god, el­akad a sza­vad. Az biz­tos, hogy ilyen­nel még nem volt dol­god! Annyit azért el­áru­lunk, hogy ezt is meg lehet enni, sőt, ezzel az új mód­szer­rel talán még fi­no­mabb!

A klasszikus magyar finomság átváltozása hihetetlen eredményhez vezetett. Fogta magát egy magyar háziasszony és kipróbálta, milyen a régi jó szilvás gombóc lila krumpliból.

Ennek a színes burgonyafajtának ugyanolyan íze van, mint a hagyományos fehér krumplinak, csak a benne lévő színezék miatt sokkal egészségesebb. A lila színt adó antociánok lassítják a szervezetben zajló oxidációs folyamatokat, így az öregedést is. A végeredmény pedig varázslatos: mostantól nemcsak a fahéjtól illatos szilva lila színű, hanem a gombóc tésztája is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Valéria Ódor, Facebook, Vali konyhája és kertje
Valéria Ódor, Facebook, Vali konyhája és kertje

Ráadásul mindenki meglepődött, amikor felvágta a gombócot, ugyanis kívülről a prézli mindent eltakart.

Valéria Ódor, Facebook, Vali konyhája és kertje
Valéria Ódor, Facebook, Vali konyhája és kertje

Hatalmas sikert aratott  háziasszony a családja körében ezzel az újításával.

Forrás:  Valéria Ódor (Facebook, Vali konyhája és kertje)

Eközben a címlapon