INSIDER

Át­vál­lalta az ön­kor­mány­zat a meg­gyil­kolt kis­lány te­me­té­sét

Gyász és fáj­da­lom - csak ennyi ma­radt annak a szek­szárdi anyá­nak és apá­nak, akik­nek az öt­éves kis­lá­nyát a há­zuk­tól mind­össze né­hány mé­terre, a pa­tak­par­ton bru­tá­li­san meg­gyil­kolta az uno­ka­test­vére.

Több szervezet is gyűjtésbe kezdett a családnak, és közben a polgármester bejelentette: a város átvállalja a temetési költségeket.

Fotó: Keller Mátyás
EZEKET OLVASTAD MÁR?
- Még arra sem volt időnk, hogy magunkban gyászoljunk, annyira sűrűek a napok. Szeretnénk egy kicsit most magunkban lenni

– hárította el a kérdéseit a meggyilkolt Leonette édesapja.

– A kicsi fiaink a vigaszaink, de lánygyermekem nincs több! Szavakkal nem lehet elmondani, mekkora a fájdalmunk. A történtek óta alig aludtunk valamit a feleségemmel, virrasztunk és beszélgetünk, nincs olyan perc, amikor nem kerül szóba a kis Leonette. Aggaszt, hogy méltóképpen el tudjuk-e őt temetni, anyagilag nem voltunk erre felkészülve. Jó érzés, hogy több szervezet is mellénk állt.

Fotó: Keller Mátyás

A információi szerint a temetést nem kell kifizetnie a családnak, a költségeket átvállalta Szekszárd önkormányzata. Azt egyelőre nem tudják még, mikor helyezhetik végső nyugalomra a gyermeket.

Mint arról a Ripost is beszámolt, a kis Leonettével saját unokatestvére végzett, félig lemeztelenítette a kislányt, majd egy nehéz tárgyal szétverte a fejét. Testét a Séd patakba dobta, később a édesanyja találta meg a gyermek holttestét. Az elkövető részben beismerte tettét, a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van, hogy megállapítsák, mennyire beszámítható.