KIAJOBB

Ma ki­de­rül, ku­pá­val bú­csúz­hat a mad­ridi ked­venc

Nem­zet­közi ku­pa­si­ker­rel bú­csúzna An­toine Gri­ez­mann az At­lé­tico Mad­rid­tól, amely ma este az Olym­pi­que Mar­seille-jel ta­lál­ko­zik a lab­da­rúgó Eu­rópa-liga dön­tő­jé­ben.
  • Szerző: mv

Spanyol sajtóértesülések szerint megszületett a megállapodás az Atlético Madrid és az FC Barcelona között. Eszerint a fővárosiak játékosa, Antoine Griezmann 115 millió euróért a katalán csapathoz szerződik.

Griezmann (balra) az EL-döntő után Barcelonában folytathatja
Griezmann (balra) az EL-döntő után Barcelonában folytathatja

Finoman szólva sem ideális az időzítés, hiszen Griezman és társai napok óta a Marseille elleni EL-döntőre készülnek. A francia klasszis kupasikerrel búcsúzna a spanyol csapattól, amellyel négy év alatt mindössze egyetlen trófeát nyert.

Griezmann 2014 júliusában került az Atléticóhoz, egy hónappal később pedig elhódították a spanyol Szuperkupát. Ennél többre azonban nem futotta. Legközelebb 2016-ban döntőzött a Matracosokkal, de 11-es rúgásokkal elbukták a Bajnokok Ligája-fináléját a Real Madriddal szemben.

Ettől függetlenül Griezmann parádés négy szezont produkált az Atléticóban. A bajnokságban 79, a Király Kupában 10, míg a nemzetközi kupákban 21 gólt szerzett. Nem véletlen, hogy a Barcelona „minden pénzt” megadott érte.

Habár hivatalosan még nem jelentették be a klubváltást, beszédes, hogy a Barcánál megőrizték a hetes mezszámot. Minden bizonnyal Griezmannak szánják, és az Európa-liga döntője után már pózolhat vele a gall sztár.

Már csak az a kérdés, hogy friss Európa-liga győztesként teheti-e meg. Az Atlético Madrid-Marseille EL-döntőt szerdán 20:45-kor játsszák.

Eközben a címlapon