SHOWBIZ

Meg­szó­lalt az öz­vegy: egyet­len ember éne­kel­heti csak Aradszky László da­lait!

Éva asszony sze­rint Ma­gyar­or­szá­gon senki nem méltó arra, hogy egy­kori férje da­lait elő­adja, ezért sze­retné, ha többé senki nem pró­bál­kozna ezzel.

Komoly döntést hozott Aradszky László özvegye, miután elege lett abból, hogy - véleménye szerint - férje munkásságához méltatlan emberek éneklik a legendás Aradszky-dalokat.

Éva asszony élőben is hallott produkciókat a férje halála óta, ám egyáltalán nem volt elragadtatva az eredménytől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Már a halála után eldöntöttem, hogy nem szeretném, hogy más előadók lépjenek fel a dalaival.

Fotó: Szabolcs László
Képtelenség úgy el­énekelni a számait, ahogy Laci tette, azzal a stílussal, énekhanggal és életvidámsággal.

Hallottam azóta, hogy koncerten énekeltek tőle számokat, volt, amit a saját fülemmel hallottam, de szavakkal nem tudom leírni, mit éreztem akkor. Semmi köze nem volt ahhoz, amit Laci vitt véghez a színpadon hat évtizeden keresztül.

Jogi értelemben tehetetlenek vagyunk, de továbbra sem örülök ezeknek az előadásoknak.

A hátralévő életemben feladatomnak tekintem, hogy gondozzam  szeretett férjem örökségét, a legjobb az lenne, ha az utókor az ő hangján ismerné a slágereit" - mondta el a Borsnak Éva asszony.

Az özvegy egyetlen esetben megengedő, mégpedig unokája, Marci esetében. A kisfiút többen őstehetségnek tartják, így az őszi Szenes Iván-emlékesten ő lép majd fel a nagypapája dalaival.

Eközben a címlapon

"Én egyetlen egy esetben tettem csak kivételt: Marci unokám fogja elénekelni az Isten veled, édes Piroskámat és a Nem csak a húszéveseké a világot szeptemberben a Szenes Iván-emlékkoncerten. Szenes Andrea keresett meg minket, és úgy gondolom, ha valaki, akkor Marci hűen vissza tudja adni a szeretett nagyapját a színpadon. Rendkívül tehetséges énekes és színész, Gór Nagy Mária szerint igazi őstehetség, jelenleg a színitanodájának a növendéke" - fogalmazott az özvegy, aki a mai napig nem tudta feldolgozni férje elvesztését.