KÜLFÖLD

"Apa folyton veri anyát" - árulta el a 6 éves kislány a tanárnak, így megmentve az anyja életét

A férfi állati módon bántalmazta az asszonyt.
  • Szerző: Ripost

A 36 éves doncasteri Jodie Keeganst három éven át módszeresen és brutálisan verte férje, Scott Keegans, de a nő soha nem mert róla szólni senkinek sem. Bántalmazója mindent meg is tett azért, nehogy kapcsolatba kerülhessen a külvilággal és elmondja, mi zajlik a zárt ajtók mögött.

Nem dolgozhatott, elvette mobiltelefonját, és rokonaival sem találkozhatott. Még a saját nővére temetésére sem engedte el.

Egy alkalommal a családi bántalmazás annyira elfajult, hogy a 34 éves férfi félig leszakította a nő fülét, amit szempillaragasztóval próbált utána visszaragasztani, mert nem mehetett be a kórházba.

A hatéves kislány természetesen minden látott, ami a falak között történt és 2017-ben egy októberi napon elmondta tanítónénijének, hogy noha édesanyja nagyon szereti apját, ő folyamatosan bántja őket. A pedagógus azonnal megtette azokat a lépéseket, amit ilyenkor megkövetel a protokoll és hamarosan rendőrök lepték el a családi házat.

Amikor az anyát kórházba szállították, kiderült, hogy eltört a válla, nyolc bordája, hat csigolyája. Füle még mindig félig le volt szakadva és belsőszervei, valamint tüdeje is súlyosan megroncsolódtak az erős ütések miatt, ami előbb-utóbb biztosan halálhoz vezetett volna. Ezenkívül teste tele volt harapásnyomokkal, és haja foltokban ki volt tépve. Ilyen brutális bántalmazás után nem csoda, ha szerencsétlen asszony nem mert segítségért fordulni.

A bántalmazott nő elmondása alapján férje nem volt mindig ilyen, csupán az utóbbi három évben fajultak el ennyire a dolgok. Nem csak fizikálisan, lelkileg is bántalmazta őket.

"A kislányom az én szuperhősöm! Volt annyira bátor, hogy segítséget kérjen, úgy érzem, valóban megmentette az életemet. Amikor megérkeztek a rendőrök, olyat tettem, amit azelőtt soha. Megmutattam nekik a foltokat a testemen és azt mondtam, úgy érzem családon belüli erőszak áldozata vagyok. Azt hiszem akkor döbbentem rá, hogy ez valóban így van, és segítségre van szükségem" - mondta az asszony.

Scott Keeganst akkor is kegyetlenül kínozta feleségét – már legalább két órája sodrófával ütötte – amikor a rendőrök 2017. december 23-án a helyszínre értek. A férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök láttán, de szerencsére nem jutott messzire, még aznap este letartóztatták. Az anya a kórházban töltötte az ünnepeket gyermekeivel, de elmondásuk alapján ez volt életük legszebb és legnyugodtabb karácsonya.

Scott Keegans végső tárgyalására szeptember 5-én került sor, ahol tizennyolc év börtönbüntetésre ítélték, hatrendbeli súlyos testi sértésért, szexuális bántalmazásért, valamint nemi erőszakért.