RIPOSTER

Ámok­futó ölte meg a két vét­len fi­a­talt a Szent­end­rei úton

Bor­zal­mas bal­eset­ben halt meg két fi­a­tal szom­bat haj­nal­ban Óbu­dán. Az egyi­kük a 21 éves Janza Ri­chárd vi­lág­baj­nok ka­ja­kos, ba­rátja, Deli Bá­lint pedig az Al­ter­na­tív Köz­gaz­da­sági Gim­ná­zium egy­kori ta­nu­lója volt.

Illegális gyorsulási verseny vétlen áldozata lehetett az a két fiatal, akik szombat hajnalban haltak meg Óbudán. A Szentendrei út egyik piros lámpájánál álltak, amikor egy feltuningolt Mercedes hátulról beléjük csapódott, és rátolta BMW-jüket egy betonoszlopra. Olyan erejű volt az ütközés, hogy több villanyoszlop is kidőlt. A vétlen fiatalok hiába voltak bekötve, és a légzsák is hiába nyílt ki, szörnyethaltak a fiúk, a tűzoltók vágták ki a testüket a roncsból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A kollégáknak szomorú feladatuk volt, feszítővágóval kellett levágni az autó tetejét, ez után tudták csak kiemelni a két holttestet

– nyilatkozta Kisdi Máté, a Katasztrófavédelem szóvivője.

A vétkes sofőr túlélte a becsapódást

A balesetet okozó sofőr nem volt bekötve, és a úgy tudja, hogy teljesen részeg volt. Ő kirepült a szélvédőn, de túlélte a zuhanást: a kórházba szállítás után a rendőrök kihallgatták és őrizetbe vették. Halálos baleset okozásával gyanúsítják.

A könyékbeli lakók véleményét és a közlekedésbiztonsági szakértő álláspontját a tragédiával kapcsolatban a hétfői számában olvashatod!