LELKIZŐ

Drá­mai val­lo­mást tett a Visz­kis rabló

Amb­rus At­tila pár hete tért haza Ázsi­á­ból, ahol részt vett a TV2 ős­szel star­toló va­ló­ság­show-jában. A hosszú hetek alatt egyre csak ér­le­lő­dött benne a gon­do­lat, hogy ideje be­le­vágni a gyer­mek­vál­la­lásba.
  • Szerző: Buster

Igen ám, de rögtön jött a villámcsapásszerű gondolat: mit mond majd gyermekének a saját múltjáról?

Fotó: Markovics Gábor

Alighanem ritkaság, hogy egy börtönt is megjárt, a világ minden szabályára fütyülő bűnöző teljesen megváltozzon. Nos úgy tűnik, évtizedes büntetése ellenére Ambrus Attilának sikerült a nulláról újrakezdve felépíteni egy becsületes, dolgos életet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két évvel ezelőtt egy ősmagyar szertartás keretében vette el barátnőjét, a nála 20 évvel fiatalabb Rékát. Esküjüket vérszerződéssel pecsételték meg. A pár egy éve költözött be vidéki otthonába, ahol már minden készen áll a gyermekvállalásra.Attilát ugyanakkor ebben a kérdésben is kísérti a múlt. Tudja, eljön majd a pillanat, amikor olyasvalakinek -  a gyermekének - kell majd színt vallania, aki előtt nem köntörfalazhat.

Szeretnénk gyereket, ez nyilvánvaló.

Mint ahogy az is, hogy elgondolkodtam, és egy kissé félek is a pillanattól, hogy mit mondok majd a lányomnak, vagy a fiamnak arról, hogy ki volt az ő édesapjuk? Nyilván nem arra gondolok, hogy egy fazekasmester, aki a műveivel járja az országot, vásározik és fesztiválozik …”

- mesélte a napilap szerdai számában Amrus Attila, aki azt is elárulta, mi a terve, ha szembetalálja magát a kényes kérdéssel. Attila, öt évvel ezelőtti szabadulása óta, a rácsok mögött szerzett egyik szakmájából, a keramikusmesterségből él.Vidéki otthonában kialakított saját műhelyében dolgozik. Hétvégén a szlovákiai Kürtön, majd Siófokon és persze a szokott helyén, Balatonbogláron kínálja portékáit.