NÍNÓ

Ez de­rült ki az olasz ál­se­bész­ről

Ház­ku­ta­tást tar­tot­tak hét­vé­gén a rend­őrök Ro­má­ni­á­ban, Ilfov me­gyé­ben, ahol az olasz ál­se­bész miatt el­ren­delt át­fogó vizs­gá­lat során le­bu­kott egy ál­fog­or­vos. Mint ki­de­rült, az ál­se­bész ügy­védje sem va­lódi ügy­véd.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a korábban beszámolt, tavaly több műtétet is elvégzett  bukaresti magánklinikákon egy nyolcosztályos végzettséggel rendelkező olasz parkolóőr. Leleplezése után a 38 éves Matteo Politi Magyarországra akart menekülni, ám a vonaton elfogták és letartóztatták. Azóta kiderült, hogy Politi Olaszországban és Angliában is végzett műtéteket. A férfi azt állította, hogy a román hatóságok honosították Koszovóban szerzett diplomáját.

A nyomozás során azonban a rendőrség megállapította:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
az az ügyvéd is jogtalanul tevékenykedett, aki segített az álsebésznek a közegészségügyi igazgatóság engedélyének beszerzésében.

Politi azt állította, hogy miután Romániába érkezett, felkeresett egy ügyvédet, akinek átadta az iratait, és az ügyvéd jelentős összegért cserébe elintézte diplomája honosítását. A diplomáról egyébként kiderült, hogy hamisítvány, a Politi által megnevezett ügyvéd neve pedig a román rendőrség közlése szerint nem szerepel a román ügyvédi kamara névsorában.

A román rendőrség hétvégén közölte, hogy házkutatást tartott annak az 50 éves férfinek a lakásában, aki jogtalanul és törvénytelenül, szakképzettség nélkül praktizált fogorvosként.A román sajtó szerint Costel Sandu, aki korábban kőműves volt, a lakásán rendezett be magának egy rendelőt, de nem szerepel a fogorvosi kollégium nyilvántartásában. A feleségének van fogorvosi végzettsége, tőle leste el, mit hogyan kell csinálni.A falubeliek elégedettek voltak a munkájával, de ez nem menti fel a felelősségre vonástól.