RIPOSTER

Al­ler­gia­bot­rány Bu­da­pes­ten: Újabb par­lag­fű­me­zőt ta­lál­tunk

Mi­köz­ben a Ri­post cikke nyo­mán két nap után hoz­zá­lát­tak Pes­ter­zsé­be­ten a 6000 négy­zet­mé­ter­nyi par­lagfű ka­szá­lá­sá­hoz, egy másik ol­va­sónk arra pa­nasz­ko­dott, hogy a Csö­möri HÉV vo­na­lán több ki­lo­mé­te­ren ke­resz­tül virít a gyom a sínek mel­lett. A Ri­post ezt sem hagyja annyi­ban!
  • Szerző: Ripost

Épp készültünk beszámolni a jó hírről, hogy cikkünk és a pesterzsébeti önkormányzat felszólítása után megjelent egy traktor és egy munkás azon a telken, ahol 6000 négyzetméter parlagfüvet találtunk, amikor egy olvasónk újabb virágzó gyomnövénnyel teli területre lelt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Minden nap járok a csömöri HÉV-vel. A cikke után figyeltem fel arra, hogy kilométereken keresztül van még mindig parlagfű a sínek mellett

– mondta a -nak Edina, aki megjelölte a pontos helyszínt is, ahol a méteres gyomokat találta.

„Árpádföld és Szabadságtelep között, a 16. kerületben a legdurvább a helyzet, a nyitott HÉV-ablakokon is beszáll a pollen, de biztos az ott lakók életét is megkeseríti, ugyanis pár méterre vannak a családi házak.”

A olvasója szerint ideje lenne megtisztítani Magyarországot az allergiát okozó gyomnövénytől, ehhez pedig súlyos bírsággal kellene sújtani azokat, akik elmulasztják a parlagfű irtását.

A HÉV-eket a MÁV-HÉV üzemelteti, a sínek és a sínek melletti másfél méteres rész is a cég tulajdonában van. A törvény értelmében pénzbüntetés jár annak a tulajdonosnak, aki elmulasztja a parlagfű irtását, ám úgy tűnik, a MÁV-HÉV-vel elnézők a hatóságok – vagy még nem szereztek tudomást a sínek melletti parlagfűmezőről. A viszont nem hagyta annyiban, azonnal kérdőre vontuk az illetékes társaságot, ám érdemi választ egyelőre nem kaptunk.

A válaszadáshoz szükséges információk beszerzését haladéktalanul megkezdjük. Amint az információk a rendelkezésünkre állnak, munkatársaink válaszolnak a megkeresésre

– jött az automatikus üzenet péntek délelőtt, lapzártánkig viszont nem sikerült kideríteniük, hogy ki és mikor fogja eltüntetni a parlagfüvet a sínek mellől.

Eközben a címlapon

További részletek a budapesti parlagfűbotrányról a napilap szombati számában!