HŰHA

Dráma a bu­da­pesti plá­zá­ban: a lu­xus­fe­le­ség sok­kot ka­pott a lát­vány­tól

Egy férfi le­ug­rott a má­so­dik eme­let­ről va­sár­nap dél­után, mert fel­te­he­tően ön­gyil­kos akart lenni. A lu­xus­fe­le­ség vi­szont idő­ben észbe ka­pott és se­gít­sé­get hí­vott.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Facebook

A Feleségek luxuskivitelben sztárja szemtanúja volt, amint egy férfi vasárnap délután leugrott az Allee bevásárlóközpont második emeletéről, éppen a férjével vásárolt az eset idején. Smaltig Dalma futott segítségért, míg a többi vásárló fotózott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dalma látta, ahogy a 35–37 év körüli, bo­rostás férfi átmászik a korláton, majd ugrik. A férfi arca tört be, ki­tekert pózban, saját vérében feküdt a földön, még mozogni pró­bált. A Bors úgy tudja, pszichiátriai kezelés alatt állt egy közeli kórházban.

"Biztos vagyok benne, hogy szándékosan csinálta. Pizsamában volt. A papucsát levette, majd átmászott a korláton" – mondta a lapnak Dalma. "Egy pillanat alatt történt. Sosem felejtem el azt a hangot: akkorát csattant a teste, mintha egy fal dőlt volna le. Nem gondolkodtam, csak rohantam a biztonságiakhoz, hogy hívjanak mentőt. Sokkot csak később kaptam, amikor felfogtam az egészet, alig jutottam le­vegőhöz" – mesélte még mindig, a tragédia hatása alatt állva.

A gyermekruha-tervező leginkább attól rémült meg, hogy később felfogta, az öngyilkosjelölt férfi akár másban is kárt tehetett volna. "Rengeteg család, kisgyerek volt a plázában. Mi van, ha valakire ráesik? Az biztos, hogy ezentúl a plázákban csak a függőfolyosók alatt fogok sétálni" - mondta Dalma, akit felháborított, hogy a vásárlók többsége ahelyett, hogy a telefonján segítsé­get hívott volna, a földön heverő testet fo­tózta.

A rendőrség is úgy véli, hogy a férfi ön­szántából vetette ma­gát a 15–20 méteres mélységbe. „A férfi leugrásával kapcsolatosan idegenkezűség gyanúja nem merült fel” – tudatta a BRFK Kommunikációs Osztálya. A férfi túlélte a zuhanást, jelenleg kórházban ápolják.