HARCÉL

Alat­to­mos volt, ahogy Brüs­szel be­ve­zette a mig­ráns­kár­tyát

Fel­há­bo­rí­tó­nak ne­vezte Hol­lik Ist­ván kor­mány­szó­vivő, hogy Brüs­szel si­ke­res prog­ram­ként be­szél a mig­ráns­kár­tyák­ról. Az Eu­ró­pai Bi­zott­ság szó­vi­vője ked­den egy kér­désre azt vá­la­szolta, hogy na­gyon si­ke­res a mig­ráns­kár­tya­prog­ram.
  • Szerző: MTI

Hollik István felháborítónak nevezte, hogy Brüsszel sikerről, sikeres programról beszél, miközben terroristákat pénzelnek.

A Magyarországon fogva tartott Haszán F. terroristavezér is ilyen migránskártyán keresztül jutott pénzhez.

Ha ő kaphatott ilyet, simán hozzájuthatott más terrorista is - jegyezte meg Hollik István.

Az Európai Bizottság mind a mai napig nem adott megnyugtató választ, hogy kik használják ezt a kártyát,

hány terroristát szűrtek már ki az ellenőrzéseken, és a kártyahasználókat, azok személyazonosságát hogyan ellenőrzik.

Kérdésre azt mondta:

a bizottság akkor járt volna el helyesen, ha akkor amikor a bevándorlási krízis elkezdődött, a tagállamokat megkérdezi a migránskártyaprogram finanszírozásáról, arról, hogy ezt ilyen formán szeretnék-e. Ez nemcsak nem történt meg, hanem

a bizottság azt a tényt, hogy az unió negyven milliárd forintot fordított erre a programra, eltitkolta a tagállamok elől és ez véletlenül derült ki.

Látszik, hogy a bevándorláspárti vezetésnek szándékában sem áll ezt a programot megszüntetni - jegyezte meg a kormányszóvivő, aki hangsúlyozta: azért is fontos, hogy egy bevándorlást ellenző vezető kerüljön a bizottság élére, hogy az ilyen és ehhez hasonló programokat le tudja állítani.

Eközben a címlapon