RIPOSTER

Akár meg is úsz­hatja a bör­tönt Vi­vien gyil­kosa

Elő­ze­tes le­tar­tóz­ta­tásba he­lyez­ték Vi­vien gyil­ko­sát, 30 napig biz­to­san nem sza­ba­dul. Ám, ha a pszi­cho­ló­giai szak­vé­le­mény alá­tá­masztja a sze­mé­lyi­ség­za­vart, akkor szél­ső­sé­ges eset­ben kor­lát­la­nul eny­hít­hető a bün­te­tési tétel.

A Budakörnyéki Járásbíróság pénteken 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte K. Bálintot, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy vadászkéssel szurkálta halálra gyermekkori barátját, a 20 éves Vivient. Ahogy a is beszámolt róla, az előzetes letartóztatás elrendelését a Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte pénteken.

Közleményükből kiderült, hogy a fiatalok március 5-én hajnalban a Liget Klubnál beszéltek meg találkozót. K. Bálint autójával indultak Kakucsra, de a fiú a faluhoz közeli erdőben állt meg,

EZEKET OLVASTAD MÁR?

előrántott egy vadásztőrt, és tizenháromszor megszúrta Vivient,

aki a helyszínen életét vesztette. A holttestet ezután az erdőbe húzta, majd a kabátjával és ágakkal takarta le, a kést és a lány táskáját pedig a patakba dobta.

A kép jobb oldalán a gyilkos fiatal (Fotó: Facebook)
A kép jobb oldalán a gyilkos fiatal (Fotó: Facebook)

A megkereste Dr. Kamarás Péter ügyvédet a gyilkossággal kapcsolatban, aki általánosságban annyit tudott elmondani, hogy a védelem akár építhet arra is, hogy a 20 éves fiú személyiségzavarral küzd.

Ha a kirendelt pszichológus megállapítja a borderline szindrómát, akkor szélsőséges esetben akár korlátlanul enyhíthető a gyilkos büntetése

- mondta a lapunknak az ügyvéd, aki szerint ez esetben akár fel is menthetik a gyanúsítottat.