KÜLFÖLD

Agyba-főbe ver­ték rab­tár­sai a brit gye­rek­gyil­kost, hi­he­tet­len, mit tett ez­után

A gye­rek­gyil­kos be­pe­relte a bör­tön­őrö­ket, ami­ért nem véd­ték meg.
  • Szerző: Ripost

Beperelte a börtönőröket a brit Roy Whiting, amiért állítása szerint nem védték meg erőszakos rabtársaitól. 3,6 millió forintnak megfelelő összeget követel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Roy Whiting 2000 júliusában rabolta el, erőszakolta és ölte meg az akkor nyolc éves Sarah Payne-t, amiért 40 év börtönbüntetést kapott. Rabtársai azóta többször is megverték a 60 éves férfit; az egyik ilyen támadás annyira súlyos volt, hogy a Whitingot fogva tartó wakefield-i börtön őreinek feje is megszólalt az ügyben, és elmondta, gyakori az erőszak a rabok között, de azok, akik gyerekeket bántottak, hatványozottan ki vannak téve a többi elítélt támadásainak.

Whiting saját elmondása szerint félti az életét, ezért nem szeretné elhagyni a celláját. A brit büntetés-végrehajtás szerint a raboknak dolgozniuk kell. Valószínűleg Whiting abban reménykedik, hogy ha sok pénz van a számláján, akkor nem kell majd a börtönmunka miatt elhagynia a celláját és keveredni a többi rabbal.

Whitingot a Wakefield-i börtönben tartják fogva. Ez egy maximális biztonságú börtön, a szigetország legsúlyosabb bűneit elkövető elítéltek ülnek benne. A magas biztonság ellenére a férfinek már négy támadásban volt része, egyszer le akarták szúrni egy kihegyesített vécékefével, egyszer pedig borotvapengével vágták meg - írta a Daily Mail.