KÜLFÖLD

Af­ri­kai banda erő­sza­kolt meg egy nőt Stock­holm­ban!

Mind­hár­man el­is­mer­ték a tet­tü­ket, de azt ál­lí­tot­ták, hogy a 25 éves nő be­le­egye­zé­sé­vel tör­tént. A rend­őr­sé­gen szo­máli és arab nyelvű tol­má­csot is kér­tek.
  • Szerző: SZM

Nem hiába nevezték el Stockholmot “az erőszak fővárosának” már vagy két évvel ezelőtt, a jelző ma is érvényes. Ezúttal a város belső részében, egy parkban történt a bűncselekmény. A szokásosan szűkszavú rendőrségtől annyit tudott meg a Friatider, hogy a 25 éves nőt egy 18, egy 20 és egy 29 éves afrikai migráns erőszakolta meg.

A feljelentés után sikerült őket elkapni. Ketten közülük Szomáliából, az egyikük Eritreából érkezett Svédországba. Szomáli és arab nyelvű tolmácsot kértek.

A két fiatalabbról kiderült, hogy már korábban is elítélték őket. A 18 évest támadásért és kábítószerrel való bűncselekmények miatt, a 20 évest pedig még rablásért is.

Az egyiküket még azzal is gyanúsítják, hogy részt vett egy februári nemi erőszakban, ami után ellopták a megerőszakolt nő holmijait. Mindhárman elismerték a közösülést, de azt állították, hogy az a nő beleegyezésével történt.A nyomozást a rendőrök még nem zárták le.

Forrás: Voiceofeurope