KÜLFÖLD

Pech: az af­ri­kai ve­ze­tők­nek nem áll ér­de­ké­ben a mig­rá­ció meg­szün­te­tése

A kor­rup­ció és a né­pes­ség­nö­ve­ke­dés miatt az af­ri­kai ál­la­mok ve­ze­tő­i­nek egy­ál­ta­lán nem áll ér­de­ké­ben, hogy az Eu­rópa felé irá­nyuló mig­rá­ció meg­szűn­jön.
  • Szerző: WM

Hubert von Brunn a német Epoch Times cikkében arról ír, hogy a migráció elleni európai harc lényegében reményvesztett, tekintve,  hogy több afrikai állam vezetőjének nem áll érdekében, hogy megállítsák az Európa felé irányuló illegális migrációt. Pedig november végén tárgyalóasztalhoz ült 80 európai és afrikai állam vezetője is, hogy megvitassák, miként lehetne elejét venni az afrikaiak kivándorlásának. A csúcstalálkozó során megállapodás született, hogy az elkövetkezendő időszakban az Európai Unió 44 milliárd eurót juttat a régióba, amitől azt remélik, hogy stabilizálhatják a régió gazdaságát. Ez azért is érdekes, mert eddig sem csak a pénzen múlott, hogy a fekete kontinens nem tudott a sajt lábára állni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az elmúlt 60 évben ugyanis több mint 2000 milliárd (!) dollár segélyt juttattak a kontinensnek, a konkrét eredmények azonban elmaradtak. Ennek fő oka pedig szinte az egész Afrikát átszövő korrupció

- véli Hubert von Brunn. A folyamatos katonai és politikai viszályok nagyon sok pénzt felemésztenek, és a legtöbb vezető a saját pozícióját próbálja bebetonozni, a nép pedig rendszerint hoppon marad. Ahhoz tehát, hogy az EU által ígért 44 milliárdnak valódi hatása legyen, a legcélszerűbb az lenne, ha ez az összeg nem az államok által irányított számlákra érkeznének.

2,5 milliárd lakos 2050-ig

Az éhínség, a terror és a háborúk ellenére is érvényes az a jóslat, miszerint 2050-re megduplázódhat az afrikaiak száma. Érthető tehát, ha az afrikai vezetők nem tolonganak azért, hogy visszatartsák a kontinensükről elvágyókat. 

Egyes szakértők azt állítják, hogy már közel sem számít olyan tabu témának Afrikában a születésszabályozás, mint amennyire az korábban volt. Európa pedig akkor segíthetne a leginkább, ha perspektívát tudna mutatni az afrikaiaknak, hogy miért érdemes a hazájukban maradni.