INSIDER

Afrika harmada átköltözne Európába

"Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza van" - nyilatkozta a népszerû befektetési tanácsadó, Zsiday Viktor.
  • Szerző: RIPOST

Az európai politikusok nem ismerik fel a migráció okozta demográfiai problémát – figyelmeztet blogbejegyzésében Zsiday Viktor, ismert befektetési tanácsadó. A szakember szerint Afrika megállíthatatlan népességnövekedése veszélyezteti az európai társadalmakat.

2015–2016-ban több mint 2,5 millió bevándorló érkezett Európába, az ENSZ migrációs becslései szerint viszont Afrika népessége 2050-re megduplázódik, és a jelenlegi trendeket figyelembe véve minden harmadik afrikai gondolja úgy, hogy majd Európában találja meg boldogulását.

„Nigéria a világ harmadik legnépesebb országa lesz. Nyilvánvaló, hogy ha nem tudnak az afrikai országok nagyon gyorsan modernizálódni, akkor iszonyatos mennyiségű ember fog megpróbálni jobb megélhetést keresni, méghozzá nyilván a »közeli« Európában” – figyelmeztet a közgazdász.

Ehhez hozzájárul, hogy Európa népessége csökken, a gazdaság pedig stagnál. Ezért a szakember szerint erősebb családtámogatással csökkenteni kell a népességfogyást és meg kell erősíteni a határőrizetet.

Orbán Viktornak demográfiailag teljesen igaza volt évértékelőjében

- írta a szakértő.