NÍNÓ

Köz­fel­há­bo­ro­dást keltő rész­le­tek az agyon­szúrt 14 éves lány ügyé­ben

Bécs­ben egy 18 éves afgán mig­ráns 13 kés­szú­rás­sal vég­zett a 14 éves hú­gá­val. A rend­őr­ség be­csü­let­gyil­kos­ság­ról be­szél.
  • Szerző: WM

Egy 14 éves kamaszodó lánynál természetes, hogy szeretne a fiúknak tetszeni, a barátnőivel találkozni, és alkalomadtán  kisminkelné magát. Ez az európai értékrend szerint normális, a migránsok közül azonban sokan nem így vélekednek . Egy 14 éves afgán lányt ugyanis azért ölt meg hétfőn kora reggel a bátyja Bécsben, mert a szerinte a lány szégyent hozott a családjára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kiskorú lány el is költözött egy krízisközpontba, mert korábbi állítása szerint kibírhatatlanul szigorúan fogták otthon. A bátyjával véletlenül találkozott össze hétfőn reggel,

szinte azonnal összevesztek, majd az eldurvult vita során a 18 éves fivér 13 késszúrással végzett a  húgával.

A gyilkosságot követően nem sokkal saját  jelentkezett a rendőrségen, és beismerő vallomást tett. A jegyzőkönyv szerint ez volt a fiútestvér első mondata:

Jó, hogy meghalt!

Sztárügyvéd védi a migráns gyilkost

Az osztrák közvéleményt felháborította, hogy a 18 éves afgán migránst sztárügyvéd védi. Honnan van erre pénzük, vagy ha az ügyvédnő ingyen látja el a fiatal védelmét, akkor feltehetően elment az esze – állítják sokan.

A védencem teljes beismerő vallomást tett a rendőrségen, de fontos leszögezni, hogy nem akarta megölni a húgát. Csupán a vita hevében szúrta meg

– állítja Astrid Wagner ügyvédnő. A védő még azt is hozzátette, hogy a védencénél csupán véletlenül volt az a 20 centiméteres kés, amivel aztán megölte a húgát.

Eközben a címlapon

Az Österreich nevű osztrák napilap cikke alatt lévő kommentekből kiderül, hogy Astrid Wagnernek ez az első meghökkentő ügye az elmúlt napokból. Pár napja ugyanis szinte félmeztelen képeket töltött fel magáról a közösségi oldalakra.

A 18 éves afgán egyébként nem ismeretlen az osztrák rendőrség számára, jelenleg is eljárás folyik ellene zsarolás és csalás bűntette miatt.