KÜLFÖLD

A Yo­uTube-ról ta­nult meg ope­rálni a nyolc osz­tályt vég­zett par­ko­lóőr

Egy román orvos sze­rint ok­ta­tó­vi­de­ók­ból ta­nul­ha­tott meg ope­rálni a 38 éves Mat­teo Po­liti. Több ro­má­niai ma­gán­kli­ni­kán is vég­zett mű­té­te­ket a ka­mu­or­vos.

Az olasz férfi egy éven át csapta be  aromán egészségügyi rendszert –írja a Maszol napilap.

A román egészségügyi miniszter szerint lehet, hogy egyszerűen született tehetség az olasz férfi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A román Libertatea szerint négy magánklinikán is praktizált a parkolóőr.

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.

Matteo Politi  tavaly decemberben kezdett el dolgozni  a Monza nevű bukaresti klinikán, azt ígérve, hogy hamarosan beszerzi az orvosi kamara jóváhagyását is. A Maszol  szerint az egyik kórház asszisztensei - akik az álorvost a műtőbe kísérték - vették észre, hogy nem ismeri az operáció előtti bemosdás és fertőtlenítés szabályait, és a steril műtőkesztyűt sem megfelelően veszi fel.

Kiderült: Mathew Mode esztétikai sebésznek kiadó 38 éves férfi, akinek életrajzában az szerepel, hogy az Egyesült Államokban szerzett diplomát, majd az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Olaszországban dolgozott, voltaképpen egy nyolc osztályt végzett olasz állampolgár, akit korábban Olaszországban már másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek hasonló csalásért.

Eközben a címlapon
Matteo Politi ez utóbbi engedély birtokában szegődött tavaly decemberben a Monza nevű bukaresti klinikához, azt ígérve, hogy hamarosan beszerzi az orvosi kamara jóváhagyását is. A lap szerint az egyik kórház asszisztensei - akik az álorvost a műtőbe kísérték - vették észre, hogy nem ismeri az operáció előtti bemosdás és fertőtlenítés szabályait, és a steril műtőkesztyűt sem megfelelően veszi fel. A lap kiderítette, hogy a magát Mathew Mode esztétikai sebésznek kiadó 38 éves férfi, akinek életrajzában az szerepel, hogy az Egyesült Államokban szerzett diplomát, majd az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Olaszországban dolgozott, voltaképpen egy nyolc osztályt végzett olasz állampolgár, akit korábban Olaszországban már másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek hasonló csalásért. - a Maszol.ro portálról