RIPOSTER

A vi­zit­díj és a mig­rán­sok hívei, az Er­zsé­bet-utal­vány el­len­fe­lei Ka­rá­csony ár­nyék­kor­má­nyá­ban

Ka­rá­csony Ger­gely ár­nyék­kor­mányt ala­kí­tott. Össze­szedte mind­azo­kat, aki­ket egy­szer már meg­ta­gad­tak a vá­lasz­tó­pol­gá­rok. Igazi ár­nyék­kor­mány a múlt ár­nya­i­ból.
 • Szerző: Ripost

Az ő egészségügyi minisztere az a Komáromi Zoltán lenne, aki a mai napig a vizitdíj bevezetésének legnagyobb híve, annak idején még egy mozgalomba - Vizitdíj 2008 - is beszállt csak, hogy ne merjék eltörölni a betegeket sújtó szocialista intézkedést. Harsányan hangoztatta:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
„El kell ismernünk, a vizitdíjnak köszönhetően a háziorvosok bevétele átlagosan közel harmadával növekedett."

Mindemellett Komári, több Soros György finanszírozta szervezet aktivistájaként is tevékenykedett.

Soros emberei és kerítésbontók

Szintén Soros aktivistából lett Karácsony árnyékembere Daróczi Gábor, aki a Magyar Soros Alapítványnál dolgozott programvezetői munkakörben. Őbelőle, ha tehetné oktatási minisztert kreálna Karácsony Gergely.

Vajon mitől ennyire felhőtlenül boldogok? Karácsony és az őt "külsősként" leigazoló MSZP elnök, Molnár Gyula.
Vajon mitől ennyire felhőtlenül boldogok? Karácsony és az őt "külsősként" leigazoló MSZP elnök, Molnár Gyula.
Fotó: MTI

Mellár Tamás a pénzügyminiszter, Andor László a munkaügyi miniszter szeretne lenni egy reménybeli Karácsony-kormányban. Mind a ketten elszánt hívei a kerítés lebontásának és a szabad migrációnak.

Mellár Tamás:

 • egy olyan országban, ahol 35 év alatt kis híján 1 millióval csökkent a népesség, lázasan kellene keresni a népesség pótlásának lehetséges forrásait, és nem elzárkózni előle. "
 • "Az 500 milliós Európa hisztériás rohamot kapott félmillió menekülttől. Európának is meg kellene tanulnia együtt élni a bevándorlással "
 • "Ki kellene használni a különböző szakképesítéssel rendelkező menekültek tudását."
 • Andor László:

  Eközben a címlapon
 • az EU keleti tagállamainak meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy idővel nemcsak elvándorlás forrásai, hanem bevándorlás célországai is lesznek
 • A migránsok sok esetben jelentős nettó befizetői a fogadó országok jóléti kasszáinak, és segítenek azok fenntarthatóvá tételében. Emellett a bevándorlás előidézheti azt is, hogy a szociálpolitika a fogadó országban új elemekkel bővüljön.
 • Erzsébet utalvány? Ugyan minek?

  Esélyegyenlőségi miniszternek Hegyesiné Orsós Évát tenné meg Karácsony. Ő az Erzsébet utalványokat utálja, de nagyon, Így érvelt többször is:

 • Az Erzsébet-utalványokkal sok nyugdíjas nem is tud mit kezdeni – mondta például az Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. Szerinte a kistelepüléseken élő nyugdíjasok sok esetben nem jutnak el olyan boltba, ahol elfogadnak ilyen utalványt- úgyhogy kár is odaadni...
 • Amúgy persze ő is egy Soros György támogatta szervezet felügyelőbizottsági tagja.