ÚTISÚGÓ

A világ leg­fu­rább szál­lo­dái

Ha va­lami iz­gal­masra vá­gyunk, nem mu­száj af­ri­kai sza­fa­rira men­nünk vagy szik­lát mász­nunk. Elég, ha meg­szál­lunk egy bi­zarr szál­lo­dá­ban.

Ha valami igazán izgalmas dologra vágysz, válassz magadnak az alábbi szállodák közül és hidd el, nem fogsz unatkozni!

1. Quinta Real (Mexikó) 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mexikói Zacatecas városában található ez a káprázatos hotel, aminek elhelyezkedése nem mindennapi: egy korábban bikaviadaloknak helyet adó arénában építették fel, szobái pedig a gyönyörűen felújított belső térre néznek. 2. Marmara (Törökország) 

Ez az Antalya-ban lévő forgó szálloda egy igazi építészeti csoda. A 2750 tonnás épület egy víztartályon lebeg, így szinte észrevétlenül halad körbe, hogy a szobákból mindig más-más kilátás nyíljon a Földközi-tengerre.  3. Null Stern Hotel (Svájc) 

Ez a „nulla csillagos” szálló igazi földalatti élményt kínál a látogatóknak, ugyanis egy, a hidegháborús időszakból fennmaradt bunkerben helyezkedik el, és természetesen minden luxust nélkülöz.  4. Beckham Creek Cave (USA) 

Az arkansasi sziklák területén fekszik ez a barlanghotel, aminek a megépítése négy évig tartott. Sziklába vájt mivolta ellenére központi fűtés és jakuzzi is található benne, sőt, esküvői ceremóniák helyszíneként is szolgál.  5. Schneedorf (Ausztria) 

A Schneedorf Hotel lényegében egy hatalmas jégkunyhó 2700 méter magasan a tiroli Alpokban, amely báránybőrrel fedett légmatracokkal és erotikus jégszobrokkal csábítja a vendégeket.  6. Ariau Amazon Towers Hotel (Brazília) 

Eközben a címlapon

A Manaus városától 56 kilométerre, a brazil esőerdőben fekvő hotelnek az a különlegessége, hogy a fák lombkoronájának szintjén épült meg, így teljes összhangban lehetünk a természettel. A szálloda hat és fél kilométernyi kiépített gyalogutat és 110 méteres magasságban nászutas lakosztályt is kínál. 

7. Homoki Lodge (Magyarország)

A Homoki Yurt Luxus Glamping a hagyományos sátras kempingezés élményét továbbgondolva a kényelmet és a luxust ötvözi a tradíciókkal. Összesen hét saját terasszal, padlófűtéssel, légkondicionálóval felszerelt belső három szintes ősmagyar stílusú jurta áll rendelkezésre. (https://ruzsa.utisugo.hu/szallasok/homoki-lodge-boutique-hotel-701979.html)

8. Hotel Marqués De Riscal (Spanyolország) 

Ez a meghökkentő stílusú, Frank Gehry által tervezett szálloda Elciego városában található, a spanyol Rioja borvidék szívében.  9. The Old Railway Station (Egyesült Királyság)

Aki odavan a régi vonatokért, az valószínűleg szeretni fogja ezt a Chichester szélén lévő szállót. A négy átalakított vasúti kocsi mindegyike egy-egy lakosztályt rejt magában.  10. Jumbo Hostel, Svédország 

A szálló honlapja mindent elmond erről a különlegességről: "Töltse az éjszakát egy igazi Jumbo Jet repülőgép fedélzetén – a földön!" Az élmény valószínűleg kárpótolni fog mindenkit a szűkös helyért.  11. Crazy Bear (Egyesült Királyság) 

A Crazy Bear Csoport szállásai extravagáns dizájnnal és eklektikus stílussal szemkápráztató látványt nyújtanak, miközben az igazi luxus érzetét keltik.  12. Winvian (USA) 

Ennek a connecticuti üdülőnek mind a 18 nyaralóját különböző tematika szerint építették. Az egyik legérdekesebb talán a hotelszobává átalakított helikopter, de van fa tetején épült kunyhó, golfház és zeneszoba is.  13. Dream Cave Hotel (Törökország) 

A Dream Cave Hotel csak egy a számos, Kappadókiában elhelyezkedő barlangszállók közül, ám ami különlegessé teszi, az az, hogy négy szobája a híres, természet alkotta sziklaképződmény, a tündérkémények belsejében található.  14. Treehouse (Egyesült Királyság) 

A cornwalli Deerpark erdőben fekvő Treehouse rozoga, ferde ajtóival, össze-vissza álló tetőcserepeivel és a házikón keresztül növő hatalmas tölgyfával várja azokat a vendégeket, akik a megszokottól teljesen eltérő környezetre vágynak.  15. The Poseidon Resort (Fidji) 

A Poseidon Resort a víz felszíne alatt 12 méterrel helyezkedik el, és 10 centiméter vastag akrilüveg burkolattal látták el, így a vendégek a saját szobáikból nyerhetnek betekintést a tenger élővilágába.  16. The Library Hotel (USA) 

Ez a Manhattan szívében fekvő luxushotel igazi érdekességnek számít az utazók körében. A szálloda minden emeletét egy régi könyvtári besorolás, a Dewey-féle tizedes osztályozás egy-egy kategóriájának szentelték. A kilencedik emeleten például csak a 900-as osztályba tartozó, vagyis a történelmi és földrajzi olvasnivalók kaptak helyet.