OLDALVONAL

A Vidi a Bar­ce­lo­nát és a Real Mad­ri­dot is meg­előzi

A ma este, Sza­lo­ni­ki­ben pá­lyára lépő Vidi 22. tét­mér­kő­zése kö­vet­ke­zik az idei sze­zon­ban. Az eről­te­tett me­net­ben lévő ma­gyar baj­nok ezzel bőven meg­előzi még a két spa­nyol sztár­csa­pa­tot, a Bar­ce­lo­nát és a Real Mad­ri­dot is, ame­lyek 13 tét­meccs­nél jár­nak ebben az évad­ban
  • Szerző: ST

A Vidi július 10-én, a luxemburgi Dudelange ellen kezdte az idei szezont. Azóta nyolc Bajnokok Ligája-selejtezőt, két Európa-liga csoportmeccset, tíz magyar bajnokit és egy Magyar Kupa-találkozót játszott le. Külön ki kell emelni a fehérváriak francia légiósát, Loic Negót, aki az összes mérkőzést végigjátszotta.

Nego minden meccset végigjátszott ebben az évadban
Nego minden meccset végigjátszott ebben az évadban
Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Most egy újabb erőltetett menet vár ránk a következő válogatott szünetig. Az Európa-ligában még nulla pontosak vagyunk, de remélem, hogy most már elkezdjük ott is gyűjtögetni a pontokat

– mondta el Pátkai Máté, a Vidi középpályása a klub honlapján.

A mérkőzésszámban a kontinens összes sztárcsapatát maga mögé utasító Vidi az El-csoportkörében még pontot és gólt sem szerzett. A BATE ellen hazai pályán kapott ki, míg Londonban a Chelsea ellen hiába küzdött hősiesen, pont nélkül távozott.

Nagyot küzdött a Vidi Londonban
Nagyot küzdött a Vidi Londonban
Fotó: MTI

A Vidi két legjobb gólszerzője Huszti Szabolcs és Marko Scsepovics 5-5 találattal, őket pedig a klubtól már távozó Danko Lazovics követi három góllal. Fel van tehát adva a lecke a fehérvári támadóknak. A PAOK hazája bajnokságában mindössze két gólt kapott hét találkozón.

Görögországban megszerezné első gólját a Vidi az idei csoportkörben
Görögországban megszerezné első gólját a Vidi az idei csoportkörben
Fotó: MTI

Abban mindenesetre bízhat a Vidi, hogy a görög bajnok AEK Athén ellen mindkét BL-selejtezőn betalált. A görög ezüstérmes PAOK ellen az első csoportkörös gól mellett az első pont(ok) is összejöhet a magyar együttesnek.