KÜLFÖLD

A tu­ris­ta­lá­nyok gyil­ko­sai kö­zött eu­ró­pai gya­nú­sí­tot­tak is van­nak!

Az egyik egy brit-svájci ál­lam­pol­gár, aki át­tért az isz­lámra és akit - még nem jog­erő­sen - 10 évre ítél­tek. A másik spa­nyol-svájci ál­lam­pol­gár. Egye­lőre mind­ket­ten ta­gad­nak.
  • Szerző: SZM

Meglepő fordulat áll elő a karácsony előtt Marokkóban lefejezett norvég és dán lány ügyében. Az esetről a is beszámolt, amint arról is, hogy a tettesek közül többen is hűséget esküdtek az Iszlám Államnak.A szörnyű cselekményről még képeket és videót is készítettek, sőt a terrorszervezet szabadlábon lévő emberei a fotókat elküldték a lefejezett dán áldozat édesanyjának.

Most kiderült, hogy a húsz, ez ügyben letartóztatott férfi között két európai is van! Sőt, az egyiket, a genfi születésű, 33 éves Nicolas P-t már 10 évre el is ítélték Marokkóban terrorizmus dicsőítése és a bűncselekmény bejelentésének elmulasztása miatt.

A svájci-brit kettős állampolgárról kiderült, hogy korábban áttért az iszlámra és szintén az ISIS híve volt. Muzulmán neve “Abdelkrim.” Nicholas P. azt állítja, hogy neki semmi köze sincs a két hátizsákos lány meggyilkolásához, ezért fellebbez az ítélet ellen.

A letartóztatottak között van egy svájci-spanyol kettős állampolgár is, a 25 éves Kevin Z. A médiajelentések szerint ők ketten korábban találkoztak a genfi Petit-Saconnex nagy mecsetében.

Forrás: Bild.ch