TREZOR

A tu­ris­tá­kat zseb­tol­va­jok tö­me­gei fe­nye­ge­tik Gö­rög­or­szág­ban

Gö­rög­or­szág­ban ha­tal­mas a fel­for­du­lás, a he­lyiek egész nap a po­li­ti­kai té­vé­csa­tor­ná­kat nézik, hogy meg­tud­ják, mi vár­ható. A tu­ris­ták­nak job­ban kell vi­gyáz­niuk az ér­té­ke­ikre, mert na­gyon el­sza­po­rod­tak a zseb­tol­va­jok.

Görögország szorult helyzetbe került, nem először vált fizetésképtelenné. Szerdára gyakorlatilag csődbe jutott az ország. Bár a görög vezetők hajlandóak elfogadni az EU feltételeit, Angela Merkel azt üzente, hogy a vasárnapi népszavazásig semmilyen tárgyalásra nem hajlandó az országgal.

(Fotó: Balogh János, Sarti Travel)
(Fotó: Balogh János, Sarti Travel)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A helyiek nem pánikolnak?

Balogh János, a Sarti Travel idegenvezetője a RIPOST kérdésére elmondta, hogy a nyaraló városokban nincs pánik hangulat. A helyiek élete azonban felpezsdült az utóbbi időben. Egész nap a politikáról beszélgetnek, és minden háztartásban, étteremben és kávézóban a hírcsatornákat nézik éjjel-nappal. De a hevesebb beszélgetéseken túl, a mediterrán mentalitásnak megfelelően, minden a megszokott mederben zajlik.

Biztonságos odautazni?

A bankok valóban bezártak egy hete, ami aggodalomra adhat okot,  a helyieknek és a Görögországban nyaralóknak egyaránt. Ugyanakkor információink szerint az automatákból bárki tud pénzt felvenni,ezt csak a helyi lakosság esetében korlátozták 60 euróra. De a külföldiek korlátlan pénzfelvéttel számolhatnak, most még...

Fotó: Pinterest)
Fotó: Pinterest)

Sarti városában egyébként vasárnap és hétfőn kifogyott az automatákból a pénz, így ez okozott némi idegeskedést, mind a görögök, mind a turisták körében. Információink szerint a problémát már orvosolták, így a kedélyek megnyugodtak.

A hétköznapokban szinte semmilyen változás nem érzékelhető.

A boltokban minden kapható, a szállodák és éttermek semmit nem vettek le az étlapokról, mert minden alapanyag időben megérkezik, a kínálatot semmilyen téren nem kellett korlátozniuk.

A strandokon megjelentek a zsebtolvajok

( Fotó: Balogh János, Sarti Travel)
( Fotó: Balogh János, Sarti Travel)

Görögországban nyaraló olvasónk szerint érdemes vigyázni, ha ide utazik az ember. Mivel a válság miatt több készpénz van mindenkinél, elképesztő módon elszaporodtak a zsebtolvajok.

Eközben a címlapon