KÜLFÖLD

A tö­megbe haj­tott volna, hogy már­tír­ként hal­jon meg

Ta­valy il­le­gá­li­san lé­pett be Fran­cia­or­szág te­rü­le­tére. Ami­kor el­fog­ták, egy Ka­las­nyi­kov is volt nála. Ez a ha­to­dik le­lep­le­zett ter­ror­cse­lek­mény volt az idén.
  • Szerző: SZM

A 24 órás autóversenyéről híres La Mans egy hét alatt másodszor került a francia lapokba. A múlt héten az egyik lakásban találtak újságpapírba csomagolt gránátokat, most pedig ott fogtak el egy szír migránst, aki autóval a tömegbe hajtott volna, hogy mártírként haljon meg.

Valójában hét bevándorlóra csapott le a rendőrség, de a 19 éves férfi volt az első számú célpontjuk, aki tavaly illegálisan lépett be Franciaország területére– írta a Bfmtv. A lakásában több videót találtak és a felvételeken ő maga tett hitet az Iszlám Állam mellett, illetve azt állította, hogy

EZT OLVASTAD MÁR?
harcolni fog a “hitetlenek” ellen. Az egyik videót egy járművön készítette, arra utalva, hogy mártírként halna meg. A házban több fegyvert, közöttük egy Kalasnyikovot is találtak...

A nyomozók szerint a szír férfi az Iszlám Állam nevében követett volna el öngyilkos merényletetés ez az idén már a hatodik, időben leleplezett terrorcselekmény volt Franciaországban.