FITTFAZÉK

A tö­ké­le­tes pis­kó­ta­re­cept, amit min­den cu­kor­be­teg­nek is­mer­nie kell

Az édes­ség nem hi­á­nyoz­hat az éle­tünk­ből! A cu­kor­be­te­gek­nek sem kell le­mon­dani róla, hi­szen min­den hoz­zá­való he­lyet­te­sít­hető egy szá­mukra is el­fo­gad­ha­tó­val. A leg­egy­sze­rűb­ben, leg­gyor­sab­ban el­ké­szít­hető nasi a pis­kóta. Na és a leg­job­ban va­ri­ál­ható is, hisz akár cup cake-nek, tor­tá­nak, vagy kug­lóf­nak is tö­ké­le­tes. A töl­te­lé­kért sem kell ag­gódni, ha­rapj hozzá egy kis friss gyü­möl­csöt!

Egy kis édességhez mindenkinek joga van. Még a cukorbetegnek is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ők aztán igazán nagy szenvedéllyel tudnak megkívánni egy kis nasit,

hisz a megvonás ténye az egész életüket áthatja.

Szerencsére minden olyan hozzávaló, ami veszélyes lehet, pótolható mással! Ha elkészíted ezt a diétázóknak ajánlott, szénhidrát csökkentett lisztes receptet, az egész család egészséges desszerthez jut.

A édességalap ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető, kis fantáziával pedig remekül variálható. Akit a szénhidrát csökkentett liszt magasabb ára aggaszt, annak jó hír, hogy dupla annyi vizet vesz fel, mint a klasszikus liszt, így megtérül a kiadás.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2ek szénhidrát csökkentett liszt + 1ek finomított liszt
  • 1cs sütőpor
  • 1tk vanília kivonat
  • 4ek bio juharszirup (C vagy D) vagy 4ek fehér cukornak megfelelő más természetes vagy mesterséges édesítő
  • rizstej (cukrozatlan)

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a sütőedényt: A szilikonformát fújd be olajspray-vel. Ha tepsit használsz, béleld ki sütőpapírral, vagy kend ki vajjal, és vékonyan hintsd be liszttel.
  2. A sütőt melegítsd be 180 Celsius fokra.
  3. A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből egy pici só hozzáadásával verj kemény habot.
  4. A sárgájukat a vaníliakivonattal és a juharsziruppal jól keverd el, majd a rizstejjel kavard simára.
  5. A lisztben keverd szét a sütőport, majd lassan adagolva kavard a tojássárgájába. Az ideális állaghoz adhatsz még egy kis rizstejet.
  6. Utoljára a felvert fehérjék kerülnek bele. Hogy a hab ne törjön össze, keverés helyett inkább óvatosan forgasd bele.
  7. A tésztát öntsd az előkészített tepsibe, simítsd el a tetejét, és told a sütőbe.
  8. 25 perc múlva tűpróbával nézd meg, átsült-e. Ha még ragacsos a beleszúrt tű, told vissza további 10 percre. A belseje ragad, de a teteje már barna? Takard le sütőpapírral, és úgy folytasd a sütést. Akkor jó, ha a beleszúrt tű már nem ragad.
  9. Amikor kész, a piskótát borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha tekercset készítesz belőle, lekvár helyett pépesített friss gyümölccsel töltsd meg!