Létrehozva: 2015.07.26.

A tökéletes piskóta titka

Jó piskótát sütni nem nagy ördöngösség! Ha szülinapra készülsz vagy vendégeket vársz, netán ki akarsz tenni magadért a hétvégén, nincs is jobb választás!

Egyszerű  alapanyagokból, gyorsan elkészíthető, könnyű, puha sütemény. Igazi jolly joker, mely rengeteg  variációs lehetőséget kínál! Kenheted lekvárral, krémmel, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, pudingot, diót, mogyorót, de csak egyszerűen megporcukrozva is remek desszert.

Vizes piskóta

A hozzáadott víz gőzzé alakul, ez fújja magasra a tésztát, mely így nagyon finom puha lesz!

Hozzávalók:

5 tojás

20 dkg liszt

20 dkg cukor

1 cs. sütőpor

4 evőkanál víz

Így készítsd:

  • Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd habbá, közben fokozatosan adagold hozzá a cukrot és a vizet.

  • A felvert tojásfehérjékbe lassan csurgasd bele a tojás sárgáját, közben a habverő középső fokozatával kevered tovább.

  • Ebbe az alapba óvatosan forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet.

  • A masszát öntsd kivajazott és belisztezett formába, 180 fokon süsd készre. Kb. 23-30 perc.

    Fontos! A lisztet szitáld át mielőtt a tojásokhoz adod. Ne spórold meg ezt a lépést!

    Profi piskóta

    Igazi cukrász recept! Ha így készítheted, biztos lehetsz benne, hogy megtartja a formáját, jól vágható és formázható lesz a piskóta.

    Hozzávalók:

    25 dkg liszt

    25 dkg cukor

    6 tojás

    1 cs. sütőpor

    Így készítsd:

  • Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, majd lassan adagold hozzá a cukor kb. 2/3-át.

  • A tojások sárgáját keverd ki a cukor maradékával és a sütőporral. Ebbe az alapba forgasd bele a habot és a lisztet felváltva úgy, hogy közben már csak nagyon óvatosan kevered.

  • A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.

    Tudtad? A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás!

    Egyszerű piskóta

    Így lehet a tojások szétválasztása nélkül tökéletes piskótát készíteni!

    Hozzávalók:

    5 tojás

    10 dkg cukor

    15 dkg liszt

    Így készítsd:

  • Üsd az egész tojásokat a  keverőtálba  és habverővel verd 5 percen keresztül.

  • Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.

  • Végül lassan, fakanállal  forgatva add hozzá a lisztet.

  • Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.

    Pici titok: Mindig tegyél a piskótához  egy csipet sót, jobban kihozza az ízeket!

    A tökéletes piskóta fortélyai:

    20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!

    Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!

    Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!

    Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!

    Csinálhatod kakaós változatban is. Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

    origo.hu

    Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

    borsonline.hu

    „Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

    ripost.hu

    Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

    origo.hu

    Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

    ripost.hu

    Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

    ripost.hu

    Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk