FAZÉK

A tökéletes grillkolbász titka. Így lesz ropogós és mégis szaftos

Imádsz grillezni, de valami soha nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd? A kolbász picit nyers marad, vagy túlsütöd? Az íze sem az igazi? Most megmutatjuk a szupertrükköket a tökéletes grillpartihoz.

Rengeteg különféle kolbászfajta és tucatnyi íz közül választhatsz a boltokban. Mindig kipróbálsz valami újat és általában csalódást okoz. Fontos a választás, de az sem mindegy, hogyan készíted el. Megmutatjuk, mire figyelj, ha grillezésről van szó.

A jó kolbász ismérvei

Sima lángolt kolbászt is lehet grillezni. Ha ilyet vásárolsz, fontos, hogy nézd meg az összetételt.

Ha a húson, a szalonnán, a fűszeren és a són kívül mást is látsz felsorolva, az már nem jó.

Az sem mindegy, hogy milyen zsírt tartalmaz a termék. Ha kemény, akkor az a húson maradt, ha puha, akkor szalonnazsír, ami kevésbé ideális, mert folyik. Nézd meg azt is, hogyan van töltve a kolbász, ha sok a légbuborék, akkor inkább ne vedd meg az árut.

A grillkolbász esetében szintén nézd meg az összetevőket, lehet, hogy nem a legdrágább a legjobb.

Fontos a hőfok!

Ha túl közel van a rács a szénhez, könnyen hibát véthetsz. A kolbász külseje nagyon gyorsan meg fog égni, de a belseje nyers marad. Mindig csak parázson grillezz, a tűz mindent szénné éget.

Viszont az sem szerencsés, ha a kolbászokat a sütés végére hagyod, mert az alacsony hőfokon ráncosak, plöttyedtek lesznek.

A nagy kolbásztrükk

Ha jó kolbászt választottál és tökéletes hőfokon sütöd megfelelő ideig, akkor ínycsiklandozóan szaftos, ízletes kolbász lesz a jutalmad. Fontos, hogy

ne csak egyszer fordítsd meg a grillrácson, hanem nyolcszor-tízszer, így biztosan egyenletesen fog ropogósra sülni.

Plusz egy újdonság, amit kipróbálhatsz!

Szórj friss rozmaringot a faszénre. Így minden, amit grillezel, kap egy csodás mediterrán ízt!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?