KÜLFÖLD

A té­vést erő­szak­kal be­rán­gat­ták a me­csetbe és össze­tör­ték a ka­me­rá­ját!

Ez éppen ott tör­tént, ahol az iráni imám a mig­ránstaxi­kat szer­vezte. A France 3 TV mun­ka­társa csak külső fel­vé­te­le­ket akart ké­szí­teni, de már fi­gyel­ték. 
  • Szerző: SZM

Egy francia mecsetből (is) szervezték a migránscsónakokat – derült ki az elmúlt héten. Az Iránból, politikai üldözöttként befogadott 39 éves muszlim prédikátor a Rouen melletti Petit-Couronne mecset imámja volt, aki “utazási irodaként” embercsempészettel kezdett el foglalkozni.

Ez nagyon jó üzlet volt, mert több millió eurót kaszált azoktól, akik a La Manche csatornán keltek át a nagyméretű csónakokkal. Az imám letartóztatásának hírére a France 3 televíziós csatorna elküldte az operatőrét a mecsethez, hogy készítsen felvételeket róla.

EZT OLVASTAD MÁR?

Igenám, de mint kiderült, a mecsetnél mindenkire figyeltek. Amint az operatőr elővette a kameráját,

megtámadták, bevonszolták a mecset belsejébe, összetörték a kamerát, leverték a jelvényét és valaki fényképet is készített róla.

A tévést végül a francia rendőrség szabadította ki a mecsetből, a Riporterek Határok Nélkül európai szervezetének egyik vezetője pedig tiltakozott az ellen, hogy újságírót akadályoztak meg a munkájában, illetve, hogy – feltehetően későbbi zaklatások miatt – lefényképezték őt.

A rendőrség egy rövid ideig őrizetbe vette azt a férfit, aki berángatta az operatőrt a mecsetbe, de azután elengedték.

Forrás: RSF.org

Eközben a címlapon