INSIDER

A té­vé­ből tudta meg az apa, mi­lyen bru­tá­li­san gyil­kol­ták meg a lá­nyát

Ját­szani hívta a nyolc­éves kis­lányt, majd bru­tá­li­san meg­ölte a fi­a­tal fiú - az egész or­szág hal­lott a sólyi H. Ad­ri­enn tra­gé­di­á­já­ról, akit a há­zuk­tól alig pár ki­lo­mé­terre ta­lál­tak meg hol­tan. A tra­gé­dia rész­le­te­i­ről az apa sem­mit sem tu­dott, a té­vé­ből ér­te­sült arról, lá­nyát ho­gyan ölték meg.

Elviselhetetlen fájdalom gyötri a Veszprémhez közeli Sólyon élő Horváth Győzőt kislánya, a nyolcéves Adrienn elvesztése miatt. Szombaton lesz pont egy éve, hogy a szőke kislányt a bátyja barátja, az akkor 16 éves F. Ferenc focizni hívta, a patakpartra csalta, majd brutálisan meggyilkolta. Az apa a -nak elmesélte: alig várja a tárgyalást, hogy fény derüljön a részletekre, és végre lezáródhasson ez a rettenetes korszak. Ugyanakkor a tévéből értesült arról, hogy Ferenc mit tett a lányával.Egy tévéműsorban Győző ügyvédje elmesélte, mit és hogyan tettek a kislánnyal.

Fotó: Police.hu
EZT OLVASTAD MÁR?
Bekapcsoltam a tévét, szokásomhoz híven, meg akartam nézni a Tényeket a TV2-n…

- kezdte lapunknak Győző.

"De jött a meglepetés! Az egyik hír Adriról szólt. Az ügyvéd olyan részleteket mondott a gyilkosságról, amikről nekem fogalmam sem volt. Azt mondta, a lányomat Ferike meg is szurkálta… Majdnem elájultam, annyira felkavart, hogy remegtem. Aztán azt mondta az ügyvéd, hogy a gyilkos, Ferike azt hazudta, hogy a fiam pénzt adott neki, hogy ölje meg Adrit…"

Fotó: Sulyok László

A megkereste az apa ügyvédjét. Dr. Fridmann Róbert elmondta: a gyanúsított mindig új történetet gyárt a tragédiáról.

"Először magára vállalt mindent. Aztán azt mondta, hogy kővel, palackkal ütötte a lányt. Aztán azt mondta, hogy az ügyfelem fiának is köze van a gyilkossághoz, de mikor figyelmeztették a hamis tanúzásra, visszavonta. Szexuális erőszak viszont a szakértő szerint nem történt. Az édesapa azért lepődhetett meg, mert ő tanú volt, neki nem küldték meg az iratokat, csak nekem.Mi még nem egyeztettünk, de azóta már megbeszéltük a dolgot" – zárta.