SÁRGACSEKK

A Te­le­kom el­zárja a gáz­csa­pot

A Ma­gyar Te­le­kom (MT) a re­zsi­csök­ken­tés, va­la­mint az Első Nem­zeti Köz­mű­szol­gál­tató (ENKSz) pi­acra lé­pése miatt dönt­he­tett a la­kos­sági gáz­pi­ac­ról való ki­vo­nu­lás mel­lett.
Visszavesz a gázból a Telekom (Fotó: AFP)
Visszavesz a gázból a Telekom (Fotó: AFP)

Erről az első negyedéves tőzsdei jelentésében adott hírt a telefontársaság.  A lépés nem okozott meglepetést szakértői körökben, hiszen ezt a tevékenységet már 2013 óta nem reklámozta a Telekomkommentálta a fejleményeket a Portfólió.

Az ügyfeleknek két lehetőségük van: vagy elfogadják, hogy a továbbiakban a Főgáztól kapják a gázt – és a számlát, vagy keresnek egy másik szolgáltatót.

Folytassa, Főgáz!

Továbbra sem kell hideg koszton élni (Fotó: AFP)
Továbbra sem kell hideg koszton élni (Fotó: AFP)

Előbbi a kényelmesebb, mert nem kell tenni semmit. A Telekom átadja ezeket az ügyfeleket a szükséges adatokkal együtt a Főgáznak. A váltás időszakában a Főgáz levélben és a honlapján ad tájékoztatást. Aki a második variációt választja, erről legkésőbb július 14-ig értesítenie kell a Telekomot, továbbá június 30-ig jeleznie kell az új szolgáltatónál szerződéskötési szándékát.

A barátság alapja: pontos elszámolás

A háziasszonyoknak nincs különösebb teendője (Fotó: AFP)
A háziasszonyoknak nincs különösebb teendője (Fotó: AFP)

Az elszámolásra is oda kell figyelniük a Telekomos gázfogyasztóknak ebben az időszakban. Az eddig megszokott mérőóra-állás bejelentésére a megszokott csatornákon (internet, sms, telefon) június 30-ig lesz lehetőség. Akik a szolgáltató-váltáskor tabula rasa-t szeretnének csinálni és a mérőóra szerinti végszámlát kérnek, kizárólag az erre szolgáló,

ingyenesen hívható zöld számon diktálhatják be a fogyasztásukat július 15-től 31-ig.

Az üzleti ügyfeleket a most bejelentett változások semmilyen mértékben nem érintik, őket továbbra is kiszolgálja a MT.

Eközben a címlapon