KÜLFÖLD

A szu­dá­nit el­en­ged­ték, majd erő­sza­kolt és gyil­kolt Né­met­or­szág­ban

Az eset kí­sér­te­ti­e­sen ha­son­lít egy ta­va­lyira, ami­kor Des­sau vá­ro­sá­ban négy af­ri­kai me­ne­dék­kérő bru­tá­li­san meg­erő­sza­kolt egy pa­lack­gyűjtő asszonyt. Őket több évnyi bör­tön­bün­te­tésre ítél­ték.
  • Szerző: SZM

Számtalanszor előfordult már, hogy egy enyhébb bűncselekmény tettese egyszerűen eltűnt az igazságszolgáltatás elől, majd akkor került elő ismét, amikor egy súlyos cselekményt hajtott végre. Pontosan ez történt egy 48 éves, Hannoverben élő szudáni bevándorlóval. A férfi 2015-ben érkezett, de nem kapott menekültstátuszt.Ám ahogy ez már Németországban divat, nem is utasították ki az országból.

Aztán egy játszótéren szexuálisan zaklatott egy kislányt, amiért három hónapra ítélték. Még nem fejeződött be az összes vizsgálat ellene, amikor sikerült felszívódnia és csak most fogták el ismét.

A feltételezések szerint

megerőszakolt majd megfojtott egy  63 éves, palackgyűjtésből élő nőt. Németországban a szegényebb emberek sokszor gyűjtenek össze különböző üres palackokat, mert ezekért egy-egy bevásárlóközpont automatáiból aprópénzt kapnak.

A szudánit Helmstedtben, egy közösségi szálláson fogták el a rendőrök. Egyelőre megilleti az ártatlanság vélelme, de minden jel szerint ő volt a tettes. Az eset kísértetiesen hasonlít egy tavalyira, amikor Dessau városában négy afrikai menedékkérő brutálisan megerőszakolt egy másik palackgyűjtő asszonyt. Őket több évnyi börtönbüntetésre ítélték.

Forrás: Wochenblick