RIPOSTER

A Ri­post har­cot hir­det a par­lagfű ellen! Újabb siker Pest me­gyé­ben

Egy ol­va­sónk je­lezte, hogy Pi­lis­vö­rös­vár és Pi­lisszent­iván ha­tá­rá­ban egy be­ke­rí­tett te­rü­le­ten vi­rág­zik a par­lagfű, de nem tudja, ki a tulaj és kinek szól­jon. A Ri­post ezt is meg­ol­dotta!
  • Szerző: Ripost

Egyre többen veszik komolyan lapunk felhívását, a pedig valódi hadjáratot hirdet a rengeteg embernél allergiás tüneteket kiváltó gyomnövény ellen. A napokban számoltunk be arról, hogy a Pest megyei Pilisvörösvár és Pilisszentiván határában, a Lehner György utcában áll egy parlagfűvel borított terület, ezt a egyik olvasója jelezte nekünk. „Ez egy elkerített belterület, ahol méteresre nőtt a parlagfű. Üresen áll a telek, mintha nem lenne gazdája, de hát valakinek mégis le kellene nyírnia” – panaszkodott a lapunknak Tímea. Fotósunk ki is ment a megadott címre, és megdöbbenve tapasztalta, hogy ezer négyzetméteren ontja a pollent a gyomnövény! Mivel nem lehetett tudni, melyik településhez is tartozik a terület, mindkét önkormányzatnál érdeklődtünk. Kiderült, hogy Pilisszentiván az érintett, azonnal jeleztük is az illetékes jegyzőnek a helyzetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Ilyen volt...
Ilyen volt...

„A Pilisszentiván Határ utcában lévő parlagfűvel borított területről telefonos bejelentést is kaptunk (ez a pilisvörösvári Lahner György utca pilisszentiváni oldala), ugyanakkor a bejelentő nem tudta meghatározni, hogy melyik területről van szó. A által küldött e-mail és fényképek alapján viszont beazonosítottuk az ingatlant, és a közérdekű védekezést haladéktalanul elrendeltük” – közölte a -tal dr. Peller György, Pilisszentiván jegyzője.

Ilyen lett!
Ilyen lett!

Lám, itt az újabb bizonyíték, hogy érdemes felvenni a harcot a parlagfűvel szemben, cikksorozatunk hatására egyre több helyen, így a Pest megyei Pilisszentivánról is eltűnik az allergiát okozó, augusztusban és szeptemberben intenzíven virágzó gyomnövény!

Eközben a címlapon

Brutális mennyiségű pollent termel a parlagfű

Egyetlen parlagfű növény évente mintegy egymilliárd (!) pollent termel, melyeket a szél terít. A parlagfű allergiás tünetei között megtalálható többek közt a tüsszögés, az orrfolyás, a torokkaparás, a könnyező szem és a viszkető bőrpír is. Az esetenként igen hevesek tünetek, különösen, ha éjszaka jelentkeznek, még fáradékonyabbá, ingerlékenyebbé tehetik az allergiásokat, a feszültségük pedig könnyen a környezetükre is átragad. A növény pollenjeivel szemben megoldás lehet a rendszeres kaszálás, ugyanakkor a legbiztosabb védekezési módszer, ha a gyomot gyökerestől tépik ki a földből.

Szóljon, ha parlagfüvet lát! Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A Ripost segít! E-mail cím: ripostinfo@ripostmedia.hu Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!